Kırklareli'de İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu Tanıtıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Rana Güven, "İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Rana Güven, "İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile insanı korumayı, insanca yaşamayı, insan onuruna yakışır bir iş ortamı hayal ediyoruz" dedi.

Güven, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü'nce, Kırklareli Ticaret Borsası'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, zaman içerisinde gerek Uluslararası Çalışma Örgütü, gerekse Dünya Sağlık Örgütü'nün getirdiği düzenlemelere paralel olarak Türkiye'de de çok sayıda hukuki düzenleme ve mevzuatın altyapısının tamamlandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Kanun çıkarılana dek bazı konularda geri kalındığını belirten Güven, şunları kaydetti:

"Son yıllara baktığımızda bütün çağdaş ve gelişmiş ülkelerde gördüğümüz, kişiyi korumayı hedefleyen risk değerlendirmesi temelli bir yaklaşımla, konuyu ele alan koruma ve önlemeyi öncelikleyen bir yaklaşım, temel iş sağlığı güvenliği olarak karşımıza çıkıyor. Ne yazık ki biz bu konuda diğer ülkeleri yakalamakta biraz geciktik. 1989'da AB direktifi olarak yayınlanan bir genel çerçeve direktifi ve Uluslararası Çalışma Örgütü'nün yayınladığı farklı düzenlemelerle 155 ve 161 sayılı düzenlemeler paralelinde kanun hazırlığımızda oldukça geciktik. Ama bu yasanın güzelliği ya da doğruluğu, doğru ya da etkin uygulanıp uygulanmadığı ile ortaya çıkacak. Bunları gözlemleyeceğiz. Bunu çok önemsiyoruz. Geçtiğimiz yıl sanayinin yoğun olduğu illerimize öncelik vererek 18 ili gezdik. Bu yıl itibariyle de 4 farklı ekip olarak Türkiye'nin dört bir yanında çalışmalarımıza başladık. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile insanı korumayı, insanca yaşamayı, insan onuruna yakışır bir iş ortamı hayal ediyoruz."

Reklam
Reklam

Kırklareli Vali Yardımcısı Hikmet Çakmak da iş ve işçi hakları konularında Türkiye'de çok adımlar atılması gerektiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından iş sağlığı ve güvenliği uzmanları, katılımcılara 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hakkında bilgi verdi.

Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: