Kırklareli’de Nisan Ayında 24 Bin Araç Kontrol Edildi

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 2013 Nisan Ayında 24 bin 602 araç kontrol edildi.Kırklareli İl...

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 2013 Nisan Ayında 24 bin 602 araç kontrol edildi.

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için Valiliğimizin gözetim ve denetiminde İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri tarafından 2013 yılı Nisan ayı içerisinde toplam, 24 bin 602 araç kontrol edilmiş olup, bunlardan kusurlu bulunan 3bin 130 araca 665 bin 107 TL para cezası uygulandığı belirtildi.

Yapılan denetimler sonucunda 115 sürücünün mahkemeye sevk edildiği, 196 aracın trafikten men edildiği ve 87 sürücünün de ehliyetine el konulduğu belirtilen açıklamada;

Reklam
Reklam

“Trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 2013 yılı Nisan ayı içerisinde İlimiz sınırlarında toplam; 45 Maddi Hasarlı ve 30 Yaralamalı olmak üzere toplam 75 Trafik Kazası meydana gelmiştir. Meydana gelen bu kazalarda 39 vatandaşımız yaralanmıştır.

30 Mayıs 2012 günü yapılan Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu’nun 3 ncü toplantısında kabul edilen “Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı” çerçevesinde, Ülkemizde 2013 ve 2014 yılları hız ve emniyet kemeri yılı ilan edilmiş olup, İlimizde Eylem Planı doğrultusunda her gün ekiplerimizce farklı zaman aralıklarında araç sürücülerine yönelik eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri yürütülmektedir. Yapılan bu eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri yanı sıra denetleme faaliyetlerine de devam edilmekte olup, 2013 yılı Nisan ayı içerisinde yapılan kontrollerde; bin 813 araç sürücüsüne “Hız limitlerini İhlalden” dolayı 381 bin 960,00 TL para cezası, 55 araç sürücüsüne “Emniyet Kemeri Takmamaktan” dolayı 4 bin 235,00 TL para cezası tatbik edilmiştir.

Reklam
Reklam

Yıl içerisinde İlimiz genelinde ağırlıklı olarak eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri ile hız ve emniyet kemeri denetimlerini arttırarak trafik kazaları sonucu meydana gelen yaralanma ve ölümlerin azaltılması, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat etmeleri amaç edinilmiştir” kaydedildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: