Kırklareli'deki Sağanak

AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, kentte sağanak yağışın oluşturduğu sel nedeniyle, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca 150

AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, kentte sağanak yağışın oluşturduğu sel nedeniyle, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca 150 bin lira ödenek gönderildiğini bildirdi.

Gürşan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karahıdır Mahallesi'nde evleri su basan vatandaşlara gereken yardımların yapıldığını ve yapılmaya devam edeceğini söyledi.

Yaraların kısa sürede sarılması için çaba gösterdiklerini belirten Gürşan, selde can kaybı yaşanmamasının kendilerini teselli ettiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Karahıdır Mahallesi'nde evlerini su basan vatandaşları ziyaret ettiğini anlatan Gürşan, şöyle devam etti:

"Ankara'ya giderken Karahıdır Mahallesi'nde meydana gelen sel felaketini duydum, geri döndüm. Oradaki selden etkilenen vatandaşları ziyaret ederek, yerinde incelemelerde bulunduk. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'yla da temaslara geçtim. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca 150 bin lira ödenek gönderildi. Kırklareli Valiliği Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne gönderilen ödenek ile gerekli tüm yardımlar vatandaşlarımıza ulaştırılacak."

Sağanak nedeniyle Babaeski ilçesinde de sel meydana geldiğini hatırlatan Gürşan, burada da incelemelerde bulunduğunu söyledi.

Gürşan, daha önce 1970 ve 1980'li yıllarda Babaeski'de buna benzer bir sel felaketi yaşandığını anımsatarak, hasar tespitinin ardından ilçede gereken yardımın yapılacağını kaydetti.

Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: