Kırklareli'deki Sel

Lüleburgaz ve Vize ilçelerinde aşırı yağışlar sonrası oluşan sel bölgesinde yapılan ön hasar tespit çalışmasının sonuçlarına göre, 3 konutun ağır,

Lüleburgaz ve Vize ilçelerinde aşırı yağışlar sonrası oluşan sel bölgesinde yapılan ön hasar tespit çalışmasının sonuçlarına göre, 3 konutun ağır, 5 konutun orta, 151 konutun da hafif hasarlı olduğunu belirlendi.

Kırklareli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 23-24 Ekim tarihlerinde Lüleburgaz ve Vize ilçelerinde meydana gelen selde metrekareye toplamda 180 kilogram yağışın düştüğü belirtildi.

Açıklamada, selin ardından 22 kişilik ekiple ön hasar tespit çalışmaları yapıldığı ifade edilerek, şu bilgilere yer verildi:

Reklam
Reklam

"Sel bölgesinde yapılan ön hasar tespit sonuçlarına göre, 3 konutun ağır, 5 konutun orta, 151 konutun da hafif hasarlı olduğu tespit edilmiştir. Vize'nin Çakıllı beldesi ile Akıncılar, Çövenli ve Müsellim köylerinde 54, Lüleburgaz'ın Büyükkarıştıran beldesinde 105 konut olmak üzere toplam 159 konut selden zarar görmüştür.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi, bölgeye acil yardım olarak toplam 250 bin lira ödenek göndermiştir. Sel mağduru vatandaşların 15 Kasım'a kadar ön hasar tespit taleplerini ilçe kaymakamlıklarına ve il afet müdürlüğüne bildirmeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir."

-3 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi kayıp

Açıklamada, selde 3 vatandaşın hayatının kaybettiği ve sulara kapılan 1 vatandaşa yönelik arama çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

Ergene Nehri'nin taşması sonucu 23 Ekim'de Durak Mahallesi'ndeki köprüde otomobiliyle sele kapılan Beytullah Demircan'ı (38) arama çalışmalarına Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait helikopterin de destek verdiği ifade edildi.

Reklam
Reklam

Sağanak nedeniyle Ergene Nehri'nin taşması sonucu 23 Ekim Salı günü Durak Mahallesi'ndeki köprüde sele kapılan Demircan yönetimindeki 59 HN 591 plakalı otomobil, köprüden 200 metre uzakta bulunmuştu.

Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: