Kırklareli'den Kısa Kısa

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA), Kırklareli'de tarihi bir binayı restore ettirerek yatırım destek ofisi olarak kullanacak.

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA), Kırklareli'de tarihi bir binayı restore ettirerek yatırım destek ofisi olarak kullanacak.

TRAKYAKA Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yayla Mahallesi'nde bulunan 3 katlı tarihi binanın restorasyon çalışmalarının kısa sürede başlayacağını söyledi. Binanın 1.5 milyon lira bütçeyle restore edileceğini ifade eden Üstün, "Özellikle Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da ofislerimiz için tarihi binaları tercih ediyoruz. Yıkılmaya yüz tutmuş tarihi binalarımızı restore ettiriyoruz. Tarihimize sahip çıkmamız gerekiyor. Biz binamızı restore ettirerek 1 yıl içerisinde ofisimizi taşımayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

-Lüleburgaz'da girişimcilik kursu açıldı-

Lüleburgaz'da girişimcilik kursu açıldı.

Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Hasan Aksoy, Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası'nda kursun açılışı dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kursun Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu ile KOSGEB işbirliğince açıldığını söyledi.

Kursun 82 saat süreceğini aktaran Aksoy, kursiyerlere Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü'nce günlük 20 lira ücret ödeneceğini kaydetti.

-Babaeski'de 3 ayda 129 kurs açıldı-

Babaeski Halk Eğitimi Merkezi'nde 3 ayda 129 kurs açıldı.

Babaeski Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, geçen yıl Ekim, Kasım ve Aralık aylarında 129 kursun açıldığı bildirildi.

Açılan kurslara bin 485 kadın olmak üzere toplam 2 bin 334 kişinin katıldığı kaydedildi.

-Belediye Başkanı Çağlayan, ziyaretlerde bulundu-

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, yeni yıl dolayısıyla ziyaretlerde bulundu.

Şehit Hayrettin Polis Merkezi Amirliği'ni ziyaret eden Çağlayan, polis memurlarının yeni yılını kutladı. Çağlayan, daha sonra eşi Figen Çağlayan'la zihinsel engelli çocukları bulunan iki aileyi evlerinde ziyaret etti.

Reklam
Reklam

Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz