Kırklareli'den Kısa Kısa

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Keçeci, "1 milyar civarında insanın açlıktan ızdırap çektiği ve 1 milyar 300 bin

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Keçeci, "1 milyar civarında insanın açlıktan ızdırap çektiği ve 1 milyar 300 bin ton gıdanın da çöpe atıldığı bir dünyada yaşıyoruz" dedi.

Keçeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü'nce başlatılan "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası"na destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Dünyada ekmek israfının önemli bir sorun olduğunu ve bunun önüne geçilmesi gerektiğini belirten Keçeci, "Kampanyayla ekmek israfının önüne geçileceğine inanıyorum. 1 milyar civarında insanın açlıktan ızdırap çektiği ve 1 milyar 300 bin ton gıdanın da çöpe atıldığı bir dünyada yaşıyoruz. Türkiye'de sıcak ekmek kültürü var. İnsanımız 2 saat önce çıkan ekmeği soğuduğu için yemiyor. Ekmeğin bayatı olmaz. Ekmek küflenmediği sürece tüketilebilir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

-İş adamları yatırımlar konusunda bilgilendirildi-

Kırklareli'de iş adamları yatırımlar konusunda bilgilendirildi.

Trakya Kalkınma Ajansı Kırklareli Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Selman Akman, Kırklareli İş Adamları Derneği'nde iş adamlarına "Yatırımlarda Devlet Yardımları" konusunda bilgiler verdi.

Akman, Yatırım Teşvik Yasası'yla devletin bir çok alanda yatırım desteği sağladığını söyledi.

Konferansa, KİAD Başkanı Emre Yurdakul ve çok sayıda iş adamı katıldı.

Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: