Kırklareli'den Kısa Kısa

Kırklareli'de Orman Haftası dolayısıyla 3 bin çam fidanı dikildi.

Kırklareli'de Orman Haftası dolayısıyla 3 bin çam fidanı dikildi.

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) ile Orman İşletme Müdürlüğü'nce düzenlenen fidan dikim töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Aykaç, ormanlara sahip çıkılmasının önemine işaret etti.

Her bireyin bir dikili ağacı olması gerektiğini ifade eden Aykaç, toprakla buluşturulan her fidanın geleceğe yapılan yatırım olduğunu vurguladı.

Orman İşletme Müdürü Metin Dikmen, gelecek kuşaklara bırakılacak en büyük mirasın ormanlar olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Aykaç ve Dikmen ile öğrenciler 3 bin çam fidanını toprakla buluşturdu.

-5. Uluslararası Trakya Kukla Festivali-

  1. Uluslararası Trakya Kukla Festivali kapsamında Brezilya ve Fransa'dan kuklacılar gösteri sundu.

    Festival Komite Başkanı Mesut Sarıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Brezilya ve Fransa'dan gelen kuklacıların Vize Adalet Erez Ortaokulu'nda gösteri sunduğunu söyledi.

    Öğrencilerin kukla gösterilerinde çok eğlendiklerini belirten Sarıoğlu, Trakya Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle düzenlenen festivale, 26 ülkeden 39 ekibin katıldığını bildirdi.

    Sarıoğlu, 10 Nisan'a kadar sürecek festival kapsamında Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve Lüleburgaz'da 700 farklı oyunun, Trakyalı çocuklarla buluşacağını kaydetti.

    Muhabir: Özgün Tiran / Hakan Şahin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz