Kırkpınar Ağası Selim'i Başkan Sedefçi Karşıladı

652’inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim'i şehir...

652’inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim'i şehir merkezinde karşılamasıyla başladı.

Edirne Belediyesi önünde davul ve zurna eşliğinde hareket eden kortejde, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi öncülüğünde milletvekilleri, siyasetçiler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, eski Kırkpınar ağaları yer alarak, ağayı karşılamak üzere Talatpaşa asfaltına kadar yürüdü.

Talatpaşa asfaltından şehir merkezine doğru yaya olarak gelen Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ile buluşan Edirne Belediye Başkanı Sedefçi, Selim'e çiçek vererek, ardından da ağalık kemerini taktı.

Reklam
Reklam

Başkan Sedefçi ve CHP milletvekilleri Recep Gürkan’ın yer aldığı kortej, Edirne Valisi Hasan Duruer'in de katılımıyla, Atatürk anıtına yürüdü. Atatürk anıtına çelenk sunumunu; Vali Duruer, Başkan Sedefçi ve Kırkpınar Ağası Selim birlikte yaptı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kırkpınar Marşı ile anıttaki tören son buldu.

Törene, Adalı Halil ve Kara Emin’in de medfun bulunduğu Pehlivanlar Mezarlığı'nda devam edildi. Kara Emin ve Adalı Halil'in mezarı başına çelenk konulmasının ardından, Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm'ün duası eşliğinde, ebediyete göçmüş tüm pehlivanlar dualarla anıldı.

Sabah programı pehlivanlar mezarlığında son bulurken, 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri resmi açılışı saat 18.30'da Sarayiçi Er Meydanı'nda yapılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: