Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz’ün Seka Yağlı Güreşleri'nde Güreşmemesi Kafaları Karıştırdı

Geçtiğimiz Pazar günü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaeli'nde düzenlenen Geleneksel Seka Park Yağlı Güreşleri için...

Geçtiğimiz Pazar günü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaeli'nde düzenlenen Geleneksel Seka Park Yağlı Güreşleri için Kocaeli’ne gelen Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz ve ekibi güreşmeden güreş alanı terk etti.

Konula ilgili yapılan araştırmada Ali Gürbüz ve ekibinin doping numunesi istenmesinden dolayı güreşmek istemediklerini öğrenildi. Doping kontrollerine isyan eden Ali Gürbüz ve ekibi Kocaeli Kültür Dairesi Başkanı ve Güreş Komitesi'nin ısrarına rağmen doping numunesi vermek istemediklerini belirterek, güreşmeyeceklerini ve güreşleri protesto ettiğini ifade edip ekibiyle birlikte güreşmeden şehri terk ettiler.

Reklam
Reklam

Ahmet Kavalcı'nın Başpehlivan olduğu SEKA Güreşlerine Kırkpınar’da güreşen 42 başpehlivan kol bağladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle yaptığımız telefon görüşmesinde, olayın doğru olduğunu Ali Gürbüz’ün doping numunesi vermek istememesinden kaynaklandığı belirtildi. Doping numunesi vermek istememesinin akıllara başka şeylerin gelmesine sebep olduğu vurgulanırken, böyle bir durumla ilk defa karşılaştıklarını belirten yetkililer, bundan sonrasında ne yapılması gerekiyorsa Güreş Federasyonu'nun kararı olacağı kaydettiler. Doping numunesinin kendilerinin bir uygulaması olmadığını söyleyen organizasyon yetkilileri, bunun Güreş Federasyonu tarafından mecburi hale getirildiğini ifade etti.

"DOPİNG İLE MÜCADELEDEN TAVİZ VERMEM"

İHA muhabiri tarafından 'SEKA Güreşleri öncesi doping numunesi vermek istemeyen Ali Gürbüz ve ekibinin güreşmeden Kocaeli’nden ayrılmasının' sorulması üzerine Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, olayı tam olarak bilmediğini Ümitler Avrupa Şampiyonası için yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirterek, “Dopingle mücadele bizim asıl görevlerimizden biri. Biz tüm mahalli güreşlerde dahil tüm müsabakalarda doping kontrolü alıyoruz” diyerek bundan kaçış olmadığını söyledi.

Reklam
Reklam

Geçtiğimiz sene yapılan Kırkpınar Güreşleri’nde doping numunesi alınmadığına da dikkat çeken Yerlikaya, “Ben geçen sene federasyon başkanı değildim. Bu sene Kırkpınar’da doping kontrolü yapılacak. Bundan hiç kimsenin kaçışı yok. Dünya dopingle mücadelede sıfır tolerans diyor. Bizde sıfır tolerans için her turnuvalar, şampiyonalar ve geleneksel güreşler öncesi mutlaka numune alacağız. Dopingli çıkan güreşçileri de çok ağır yaptırımlar uygulayacağız. Hiç kimsenin haksız kazanç elde itmesine biz izin vermeyeceğiz” diyerek pehlivanlara gözdağı verdi.

GEÇEN SENE KIRKPINAR'DA DOPİNG KONTROLLERİ YAPILMAMIŞTI

Geçtiğimiz sezon Kırkpınar’da başpehlivanlık güreşleri sonunda pehlivanların doping numunesi için 40 dakika beklemesine rağmen doping numunesi alınmamış ve bunu bir grubun bildiği, fakat diğer grubun bilmediği iddiası gündeme damgasını vurmuştu. O zaman da dönemin Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker’i aranmış, bir karışıklıktan dolayı WADA yetkilerin Kırkpınar’a gelemediklerini belirterek olay kapanmıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: