Kırkpınar provası Kütahya'da yapıldı

KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Domaniç İlçesi'nde, bu yıl 646.'sı düzenlenen tarihi yağlı güreş müsabakalarında başpehlivanlığı Mahmut Kavakçı kazandı.

Baş, başaltı, büyük orta, küçük orta, tozkoparan, deste ve minik olmak üzere 7 kategoride yapılan güreşlere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelen 241 güreşçinin katıldığı müsabakaların başpehlivanlık finalinde, Mahmut Kavakçı ile Şükrü Kazan karşılaştı.

Kıran kırana geçen mücadeleyi, Şükrü Kazan'ı tuş eden Mahmut Kavakçı kazandı. Kavakçı, madalyasını ve 750 YTL'lik ödülünü Domaniç Belediye Başkanı Yakup Yardımcı'nın elinden aldı.

Reklam
Reklam

Halkın yoğun ilgi gösterdiği Domaniç yağlı güreşlerini, Kütahya Vali Yardımcısı Metin Selçuk, AK Parti Kütahya Milletvekili Alaettin Güven ve çok sayıda protokol izledi.

Domaniç Belediye Başkanı Yakup Yardımcı, tarihi Domaniç güreşlerinin Kırkpınar yağlı güreşlerinin bir provası niteliğinde olduğunu belirterek, "İlçemizde her yıl yapılan yağlı güreşlere ilgi her yıl artmaktadır. Bu durum Domaniçliler'i sevindirmektedir"dedi.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin provası niteliğindeki Domaniç Yağlı Güreşleri'nde, 270 kilo sıvı yağ harcandığı öğrenildi.