Kırkpınar Yağlı Güreşleri

EDİRNE (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, kültürel miras olan Kırkpınar Güreşleri'nin, nesilden nesile devam etmesini diledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, kültürel miras olan Kırkpınar Güreşleri'nin, nesilden nesile devam etmesini diledi. Kılıç, 653. Kırkpınar Yağlı Güreşlerini izlemek için geldiği Sarayiçi Er Meydanı'nda, gazetecilere yaptığı açıklamada, yağlı güreşlerin Türk kültürünün en önemli parçalarından biri olduğunu söyledi. Ata sporu olan güreşlere büyük önem verdiklerini belirten Kılıç, "Kültürel mirasımız olan bu geleneğin nesilden nesile devam etmesini diliyorum. Yağlı güreşler, içerisinde birçok anlamda taşıyor. Attığınız düğüm bile bir anlam ifade ediyor. Ata sporumuz olan bu geleneğe büyük önem veriyoruz" diye konuştu. Yarı final güreşlerinin büyük çekişmeye sahne olduğunu ifade eden Kılıç, güreşseverlerin pehlivanları izlerken büyük heyecan duyduğunu vurguladı. Kılıç, bu yıl bakanlık olarak er meydanında ter döken güreşçilere 500 cumhuriyet altını hediye edeceklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz