Kırkpınar yağlı güreşleri başladı

EDİRNE (İHA) - Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Kırkpınar Ağası Mustafa Altunhan'ın kent girişinde tören korteji tarafından karşılanmasıyla başladı. Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, karşılama sırasında 643. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Mustafa Altunhan'a altın kemerini taktı. Karşılama töreninde Ağa Altunhan'ın "Benim minik korumalarım" dediği Edirne Balkan Yıldızı Spor Kulübü minik taekwondocuları da Ağayı karşılayanlar arasında yer aldı.

Kentin girişinde, Orduevi önünde karşılanan Ağa Altunhan ve beraberindekiler, daha sonra belediye binasına geçerek Başkan Sedefçi tarafından makamında konuk edildi. Geçen yılın Başpehlivanı Ankara Belediyesi güreşçisi Ünyeli Kenan Şimşek'in törene katılmaması nedeniyle Türk bayrağını 1990-1991-1992 ve 1995-1996-1997 yıllarında peş peşe üçer kez başpehlivan alarak, iki altın kemerin ebedi sahibi olan Kırkpınar'ın efsanevi pehlivanı Ahmet Taşçı taşıdı.

Reklam
Reklam

Edirne Vali Vekili Ali Deniz Sürmen, Edirne Milletvekilleri AK Parti'li Ali Ayağ, CHP'li Nejat Gencan, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Kırkpınar Ağası Mustafa Altunhan, Kırkpınar eski ağaları ve çok sayıda davetli 643. randevu için yürüdü. Türkiye'nin dört bir yanından gelen güreş izleyicisi ve Edirneliler sabah gerçekleştirilen tören için sokaklara döküldü.

Edirne Vali Vekili Ali Deniz Sürmen, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve Kırkpınar Ağası Mustafa Altunhan, Kırkpınar çelengini anıta sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinden sonra kortej Pehlivanlar Mezarlığı'na geçerek, pehlivan kabirlerine çelenk koyarak dua etti. Duanın ardından Selimiye Camii'nde Mevlid okutuldu.