Kırkpınar'a Marş Yazmak Allah'ın Bana Bir Lütfu

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Marşı'nın yazarı ve bestekarı emekli öğretmen Beyazıt Sansı, Kırkpınar'a marş yazmanın...

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Marşı'nın yazarı ve bestekarı emekli öğretmen Beyazıt Sansı, Kırkpınar'a marş yazmanın kendisine Allah'ın bir lütfu olduğunu söyledi.

Böyle bir esere büyük bir ihtiyaç olduğunu belirten Sansı, bugüne kadar böyle bir marşın yazılmamış olmasının merak ettiğini vurguladı. 652 yıl tarihi geçmişi bulunan yağlı güreşlere marş yazmanın kolay olmadığını anlatan Sansı, "Bugüne kadar neden yazılmamış ben bunu çok merak ediyorum. Ama cenab-ı Allah'ın bana bir lütfudur. 652. yıllık bir mazisi bulunan böyle şanlı bir Türk şanlı olayına marşı yazmak ve Türk milletinin beğenisini kazanmak çok zor bir şey. Cenab-ı Allah'a şükrediyorum bana bu gururu bahşetti." dedi.

Reklam
Reklam

Bundan sonra tek arzunun Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda duran bir dosyasının görülmesi olduğunu anlatan Sansı, "Bakanlık Beyazıt hocayı görsün ve Türk kültürüne yaptığım hizmetim karşılığında bana plaketin takdim edilmesini çok arzu ediyorum." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz