Kırkpınar’da 101 kişilik davul zurna ekibinde dede-torun birlikte görev yapacak

Bu yıl 650.si düzenlenecek olan tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde 101 kişilik davul zurna ekibi görev...

Bu yıl 650.si düzenlenecek olan tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde 101 kişilik davul zurna ekibi görev yapacak. Kırkpınar’ın vazgeçilmezi olan davul-zurna ekibi etkinlikler öncesinde hazırlıklarını tamamladı.Bu yıl Er Meydanı'nda davul zurna çalacak ekibe yeni katılan 8 ve 16 yaşındaki iki genç de dedeleriyle yan yana görev yapacak.
Yağlı güreşler sırasında çaldıkları eserlerle katılımcılara keyifli anlar yaşatan Kırkpınar davulcuları gösterilerine başladı.
Bu kapsamda sabah saatlerinde Edirne Belediyesi önünde bir gösteri yapan davul ve zurnacılar birbirinden güzel parçaları çaldı. Davulcular Kırkpınar etkinleri kapsamında şehir merkezinde çeşitli programlara katılacak.
Edirne Kırkpınar Müzisyenler Derneği Başkan Yardımcısı Alaattin Zurnacı, 45 yıldan bu yana Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde görev yaptığını söyledi.
Bu yıl ki etkinlerde 101 kişinin görev yapacağını söyleyen Zurnacı, bunlar içerisinde yeni yetişen gençlerin de bulunduğunu söyledi.
Zurnacı, gençlerin iyi bir eğitimden geçtikten sonra profesyonelleştiğini ve ondan sonra Kırkpınar davul ve zurnacı ekibine dahil olduğunu kaydetti.
Ekip şefi Fahrettin Zurnacı da Kırkpınar davul ve zurna kültürünün devam etmesi için yeni gençlerin yetişmesi gerektiğini belirtti.
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri denildiğinde akla gelen ekiplerden birinin de davulcular olduğunu belirten Zurnacı, davul zurna ekibinin yağlı güreşlerinin tamamlayıcı bir parçası olduğunu kaydetti.
Atalarından gelen bu kültürün devam etmesi ve alt yapıdan yeni davulcu ve zurnacıların yetişmesi gerektiğini anlatan Fahrettin Zurnacı, bunun için devlet büyüklerinden yardım istedi.

Reklam
Reklam

DEDELERİYLE BİRLİKTE ER MEYDANINDA DAVUL-ZURNA ÇALACAKLAR
Kırkpınar davul ve zurnacı ekibinin içinden bir dede ve iki torunu da bulunuyor. Er meydanında yıllarca zurna çalarak katkı sağlayan Hayrettin Zurnacı, ata mesleğini çocuklarına da öğretti.
Zaman içerisinde davul konusunda yetişen 16 yaşındaki Volkan ile 8 yaşındaki Şahin, Kırkpınar davul ve zurnacı ekibine terfi etti. Büyükleriyle birlikte davul zurna çalan gençlerin performansı dedelerinden tam not aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz