Kırkpınar’da Minikler Er Meydanında

652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Edirne Sarayiçi Er Meydanı'nda sabah saatlerinde başladı.UNESCO Dünya Kültür Mirasına...

652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Edirne Sarayiçi Er Meydanı'nda sabah saatlerinde başladı.

UNESCO Dünya Kültür Mirasına girerek, daha da önem kazanan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Edirne’de başladı. 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin birinci gününde minik 1, minik 2 ve teşvik 1, teşvik 2 boylarında pehlivanlar er meydanına çıktı. Gün boyu sürecek olan güreşler ikinci ve üçüncü günü devam edecek. Tarihi Kırkpınar’da güreşlerin başlamasıyla güreşi yakından takip eden vatandaşlar tribünlerde yerini aldılar. Cazgırların manileriyle başlayan güreşlerde, bu yıl da ilginin büyük olması beklendiği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Olimpiyatlardan sonra Dünya’nın en eski spor organizasyonlarından olan Kırkpınar Yağlı güreşlerinde tüm boylarda güreşler sabahın erken saatlerinden başlayarak, 3 gün boyunca devam edecek.

Kırkpınar’da, Minik-1, Minik-2, Tozkoparan, Ayak, Deste Küçük, Deste Orta, Deste Büyük, Küçük Orta Küçük, Küçük Orta Büyük, Büyük Orta, Başaltı ve Baş boylarına pehlivanlar er meydanında birbirlerine üstünlük sağlamaya çalışacaklar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: