Kırkpınar’ın Lezzet Simgesi Çevirmeciler Sezona Hazır

Bu yıl 652’ncisi düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne sayılı günler kala çevirmeciler de Sarayiçi’ndeki...

Bu yıl 652’ncisi düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne sayılı günler kala çevirmeciler de Sarayiçi’ndeki yerini aldı. Sarayiçi’nin simgesi haline gelen çevirmeciler bu sezon da binlerce ziyaretçiyi ağırlamayı bekliyor.

1-7 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi Sarayiçi’nde yerlerini alan çevirmeciler güreşlerin yapılacağı haftayı beklemeye başladı. Kuzu etine verdikleri eşsiz lezzetle Kırkpınar’ın sembollerinden biri haline gelen çevirmeciler, her yıl olduğu gibi bu yıl da Kırkpınar’ın yorgunluğunu atmak isteyen güreşçilere ve güreş severlere kapılarını açıyor.

Reklam
Reklam

Sarayiçi başta olmak üzere çeşitli restoranlarda 45 yıldır çevirmecilik yapan 65 yaşındaki Sabahattin Kurular, lezzetli bir kuzu çevirmenin püf noktalarını paylaştı. Kuzunun kesimi yapıldıktan 1 gün dinlendirilmesi gerektiğini ifade eden Kurular, en iyi etin 5-6 aylık kuzulardan elde edildiğini belirtti. Kuzunun çevrileceği ateşin de, çevirme lezzetinde büyük bir pay sahibi olduğunu belirten Kurular, “Ateş hazırlandıktan sonra kuzu ilk olarak yukarıda döndürülmeli. Ateş azaldıkça kuzunun ateşe olan mesafesi kısalmalı. Dönüşümlü olarak yapılması gereken bu işlem ortalama bir saat sürmeli” dedi.

Pişirilecek kuzu sayısına göre ateş miktarının, mesafenin ve zamanın artabileceğini kaydeden Kurular, ortalama 20 kilo olan bir kuzunun 13 kilo çevirme verdiğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz