Kırmadan burun estetiği mümkün mü?

Hastalarımın büyük bir çoğunluğunun ilk cümlesi “burnumun kırılmadan kemerin alınmasını istiyorum, kırılmasını istemiyorum başka bir yolu yok mu?” oluyor.

Burun kemiğini kırmadan da kemerin alınabildiğini ve yüze uyumlu istedikleri gibi bir burun ortaya çıkarmanın mümkün olabildiğini anlatıyorum, şaşırıyorlar.

Türkiye’de plastik cerrahi son derece ilerlemiş durumdadır ve burun estetiği de en çok yapılan operasyonlardan biridir. Bu sebeple cerrahlar yeni teknolojilere çok kolay şekilde adapte olmaktadır. Son teknolojilerden biri de artık burun estetiği operasyonlarında çekiç kullanma zorunluluğunun ortadan kalkmış olmasıdır.

Kırmadan yapılan kapalı burun estetiği operasyonunda ise çekiç ve kesici alet kullanılmaz. Yani çekiş ve kesici aletle yapılan işlemde istemediğimiz yerden kırık çatlama olabiliyordu. Mikromotor yöntemiyle bunun önüne geçmiş olunabiliyor. Damara zarar verilmemiş, kemer alınmış ve özel aletler yardımı ile burun deliklerinin içerisinden törpüleme yapılabiliyor.

Reklam
Reklam

Kapalı burun estetiği operasyonunda videoendoskopi destekli mikromotor yöntemi ile çekiç kullanılmadığı için işlem son derece milimetrik ve ayrıntılı olabiliyor. Nasıl ki bir bir sanat eseri ortaya çıkarırken kişi en ince ayrıntısına kadar çalışır ise, kırmadan yapılan burun estetiğinde de aynı durum söz konusudur. Doğru planlama ve doğru işçilik ile herkes yüzüne uyumlu iyi bir buruna sahip olabilir. Hem de çekiç kullanmadan…

Sağlıklı ve estetik bir buruna sahip olmak için tıp dünyası her geçen gün size yeni imkanlar sunuyor.

Sevgiyle kalın.

Op.Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.burunestetiksanati.com

instagram takip: insanheykeltraşı

facebook: guncelestetik