Kırmızı bültenle aranan 2 PKK üyesi iade edildi

ANKARA (ANKA) – Adalet Bakanlığı, Kırmızı Bültenle aranan PKK terör örgütü üyeleri Mehmet İltaş ve Mehmet Eşref Kızılay'ın Almanya'da yakalanarak, Türkiye'ye iade edildiğini ve cezaevine konulduğunu açıkladı. Bakanlık açıklamasında İltaş'ın 19 Eylül'de, Kızılay'ın ise 23 Kasım'da iade edildiği belirtildi.

Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, bakanlığın Türkiye'de terör eylemleri gerçekleştirdikten sonra yurt dışına kaçan terör örgütü mensuplarının iadelerinin sağlanması yönünde yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Kırmızı Bültenle aranırken ve Almanya'da yakalanan PKK terör örgütü üyeleri Mehmet İltaş ve Mehmet Eşref Kızılay Türkiye'ye iade edildi ve cezaevine konuldu.

Reklam
Reklam

Açıklamada, 1991 yılında Genç İlçesi Jandarma Bölüm Komutanlığı'nın silahla taranması ve köy minibüsüne silahlı saldırı sonucu 8 kişinin ölmesi, 4 kişinin yaralanması suçlarından dolayı uluslararası düzeyde kırmızı bültenle aranan ve Almanya'da yakalanan İltaş'ın, Türkiye'nin iade talebi kabul edilerek 19 Eylül 2007 tarihinde Türkiye'ye getirildiği kaydedildi.

27 Kasım 1991 tarihinde bir polis memurunun öldürülmesi suçundan uluslararası düzeyde Kırmızı Bültenle aranan Mehmet Eşref Kızılay'ın ise 13 Mart 2007 tarihinde Siegen'de yakalandığı ve Türkiye'nin iade talebi Alman makamlarınca kabul edilerek 23 Kasım 2007 tarihinde Türkiye'ye getirildiği bildirildi. Açıklamada, Kızılay'ın daha önce 14 Nisan 1998 tarihinde de Almanya/Ingelheim'de Türkiye'ye iadesi amacıyla tutuklandığı ancak iade talebinin o tarihte ölüm cezası yürürlükte olduğu için reddedildiği belirtildi.