Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Özkök: "Aksaray'ın Yoncasına Sahip Çıkmamız Lazım"

Aksaray Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Hamit Özkök, Aksaray'ın yoncasına sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Aksaray Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Hamit Özkök, Aksaray'ın yoncasına sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Özkök, gazetecilere yaptığı açıklamada, Aksaray'da son yıllarda tarım sektöründe ciddi gelişmelerin yaşandığına dikkati çekti.

Tarım alanında önemli yatırımların yapıldığını ifade eden Özkök, "Yoncada Aksaray marka. KOP kapsamında kuyulara kota uygulanacak. Bu gerekli ama yonca üretimi bu uygulamadan zarar görebilir. Çünkü yonca çok su ister. Aksaray'da 100 bin dekar alanda yonca ekili. Yonca eken çiftçiler Türkiye'ye ve komşu ülkelere yonca ihraç etmektedir. Kota bu çiftçilere zarar verebilir. Aksaray'ın yoncasına sahip çıkmazım lazım" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Özkök, çiftçilerin mazot gübre ve yem girdisi sorunuyla uğraştığını, maliyeti düşürecek politikalara ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Muhabir: Adem Koçak / Sayed Khodaberdi Sadat

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: