'Kırmızı fularlı kız' dağa çıktı

Gezi Parkı eylemlerinde 'kırmızı fularlı kız' olarak tanınan Ayşe Deniz Karacagil'in PKK'ya katılarak dağa çıktığı iddia edildi.

Antalya'daki gezi parkı eylemlerinde gözaltına alınan Ayşe Deniz Karacagil'in PKK'ya katılarak dağa çıktığı iddia edildi.

Yurtdışında yayınlanan Yeniden Özgür Politika gazetesinin bugünkü sayısında yayınlanan haberde Karacagil'in, PKK'ya katılma fikrine cezaevinde karar verdiği belirtildi. Haberde aslen Ispartalı olan Karacagil'in dağdaki isminin de 'Destan Yörük' olduğu ifade edildi.

2013 YILINDA TUTUKLANDI

Antalya’da Gezi Parkı, Ahmet Atakan’ın ölümü, 12 Eylül darbesinin yıldönümü ve ODTÜ’de yaşananları protesto gösterilerine katıldığı gerekçesiyle 2 Ekim 2013’te tutuklanan 20 yaşındaki Ayşe Deniz Karacagil, 4 ay 6 günlük hapis hayatının ardından tutuksuz yargılanmaya başlandı.

Reklam
Reklam

98 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Antalya 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Ayşe Deniz Karacagil ile birlikte 4 kişi için ‘kamu malına zarar vermek’, ‘kamu görevlisine karşı direnmek’, ‘toplantı gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet’ gibi suçlamalardan ve bu suçları birden fazla işlemekten 98 yıla kadar hapis istendi.

Antalya 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde aynı yargılamanın bir bölümü için de ikinci bir dava sürüyordu. Ayşe Deniz Karacagil ve 4 arkadaşı, için Toplantı ve Yürüyüş Kanunu’na muhalefet suçundan 1-3 yıl, AKP standına zarar vermekten 2 yıl olmak üzere toplam 5 yıla kadar hapis cezası isteniyordu.

Anahtar Kelimeler: