Kırmızı iç çamaşırı satışları yüzde 25 arttı

ADANA (İHA) - Yeni yıla girilen saatlerde giyildiği zaman şans getireceğine inanılan kırmızı iç çamaşırı satışlarının yüzde 25 arttığı bildirildi.

Kadınların beğenisine sunulan ve yılbaşı gecesi için özel olarak üretilen modeller şık tasarımlarıyla ilgi çekerken, erkekler için de özel olarak tasarlanan kırmızı çamaşırlar yoğun ilgi görüyor. Yılbaşı hediyelerinin başında yer alan kırmızı iç çamaşırlarının fiyatları modellerine ve markalarına göre değişirken, kadınlar için kırmızı renkteki g-stringlerin fiyatları 10 ile 70 YTL , erkekler için boxerlerın fiyatı 12 ise 80 YTL arasında değişiyor. Kadınlar için kırmızı takım iç çamaşırlarının fiyatı 25 YTL'den 220 YTL'ye kadar çıkıyor. Fantezi ürünleri tercih eden kadınlar için, jartiyerli takımlar da çeşit ve fiyat alternatifi çok olan ürünler arasında yer alıyor. Kırmızı jartiyerli takımların fiyatı ise 70 ile 270 YTL arasında değişiyor. Yılbaşı için özel üretilen ve üzerinde "Aşk dolu yıllara" yazılı kırmızı tangalar da yoğun ilgi görüyor.
Yılbaşı gecesinde kırmızı iç çamaşırı giymenin şans getireceğine inanan kadınların satışları artırdığını belirten bir mağazanın satış yetkilisi, "Kadınlar yılbaşı gecesinde kendilerini güzel hissetmek için kırmızı iç çamaşırı alıyorlar. Hatta eşlerine ve sevgililerine kırmızı boxerler alan kadınlar bile var" dedi.

Reklam
Reklam

Adana Giyim Markaları Derneği (AGİMAD) Başkanı Hasan Ayyıldız, Yılbaşı nedeniyle firmaların yüzde 50'ye varan hatta yüzde 50'yi aşan indirimler yapması sonucunda alışverişlerde yüzde 30'lara varan bir artış yaşandığını söyledi. Özellikle kırmızı iç çamaşırları satışlarında yüzde 25'lik bir artış yaşandığına dikkat çeken Ayyıldız, "Biz Obje olarak Yunanistan'a 30 bin kırmızı iç çamaşırı ihraç ettik. İç pazardaki satışımızla birlikte bu ay 500 bin adet satış rakamına ulaştık" diye konuştu.