'Kirpi' Üretimin Devamı Için İzmirli Vekiller Başbakan’ın Kapısını Çalacak

AK Parti İzmir milletvekilleri Hamza Dağ ve Nesrin Ulema, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) için büyük...

AK Parti İzmir milletvekilleri Hamza Dağ ve Nesrin Ulema, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) için büyük önem taşıyan, mayına karşı dayanıklı araç Kirpi’nin üretiminin devam etmesi için gerekirse Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kapısını çalacaklarını söyledi. Dağ ve Ulema, birikmiş maaşlarını alamadıkları için 11 gündür iş bırakma eylemi yapan BMC işçilerine destek ziyaretinde bulundu. Türk Metal-İş İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Halil İbrahim Tosun’dan bilgi alan vekiller, daha sonra fabrikanın yemekhanesinde işçilerle biraraya geldi. İşçiler, işlerine geri dönmek için çözüm umudu olarak gördükleri AK Partili vekilleri alkışlarla karşıladı.

Reklam
Reklam

Milletvekili Dağ, çözüm üretmek için uğraştıklarını, iktidar olarak konunun tarafı olduklarını belirterek, “BMC’ye Millî Savunma Bakanlığı tarafından verilen bir ihale, millî bir görev var. Teslim edilmesi gereken birçok araç teslim edilmedi. Geçen sene içinde onlarca evladımız şehit oldu, belki bu Kirpi olsaydı ülkemiz bu acıları yaşamayacaktı. Bu açıdan da konunun tarafıyız. Her iki anlamda hem işçimizin mağduriyetinin çözülmesi hem ülkemiz için çok önemli olan bu araçların teslimi anlamında bu işe hükümet ve İzmirli milletvekilleri olarak her türlü desteği vermek istiyoruz. Gelmeden önce Bakan yardımcımız ve Savunma Sanayii Müsteşarlığımız'la ön görüşmeler yaptık. Çözüme ulaşma anlamında bir iki adım var ama paylaşmak belki yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebilir. Konunun sonuna kadar takipçisiyiz.” dedi. Hamza Dağ, konunun çözüme kavuşması için BMC’den Ankara’ya gelecek heyeti ilgili bakanlıklarla görüştüreceklerini, ihtiyaç durumunda Başbakan Erdoğan’la görüşerek meselenin çözümü noktasında en ciddi çabayı göstereceklerini söyledi. BMC’de 2 bin kişinin çalıştığını, dolaylı olarak 30 bin kişinin etkilendiğini kaydeden Dağ, İzmir’de yeni bir işsizlik olayı yaşanmamasının kendileri için çok önemli olduğunu, BMC’yi kapatıp yerine alışveriş merkezi yapma niyetleri de olmadığını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Milletvekili Ulema da BMC’nin en büyük şirketlerinden biri olduğunu, hem de ülkenin savunması için Kirpi imalatı yaptığını belirtti. Konuyu yakından takip ettiklerini söyleyen Ulema, “Yarın sabah Ankara’ya gideceğiz. İlk işimiz ilgili bakanlıklarla bu konuyu görüşmek, çözüme yönelik adımlar atamazsak konuyu Başbakanımız'a taşımak. En kısa zamanda burada çalışanlara ve ailelerine müjdeli haberi yine biz veririz inşallah.” şeklinde konuştu.

BCM çalışanları, "Kirpiyi durdurma, askeri vurdurma" şeklinde slogan attı.

MHP’DEN DE BMC ÇALIŞANLARINA DESTEK

Bu arada MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş da maaş alamadıkları gerekçesiyle fabrika önünde eylem çadırı kuran işçileri ziyaret etti. BMC’nin sadece bir özel sektör kuruluşu değil, İzmir’in, İzmirlinin kuruluşu olduğunu belirten Karataş, işçilere destek sözü verdi. Sıkıntılarını dinleyen Karataş, “Hak aradığınız bu mücadelede yanınızdayız.” dedi.

KUTU

Savunma Sanayii Müsteşarlığı, üretimdeki gecikmeler sebebiyle firmaya 7 milyon euro ceza kesmişti. Yaklaşık 150 Kirpi daha üreterek TSK’ye teslim etmesi gereken BMC’de, bunun için ayda ortalama 40 araç imal edilmesi gerekiyor. Millî Savunma Bakanlığı ile BMC arasında 2009 Nisan ayında, 300 milyon euro değerinde bin 859 araçlık Taktik Tekerlekli Araçlar Projesi’nin sözleşmesi imzalandı. TSK’nin ihtiyacı olan bin 859 adet taktik tekerlekli araç ve mayına karşı korumalı zırhlı araçları üretip 2,5 yıl içinde teslim etmesi beklenen şirket, Mayıs 2012’de malî sıkıntıya girmişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz