Kırsal Kalkınma Desteği Arıcılığa Olan Ilgiyi Artırdı

Üretici ve çiftçilerin refah düzeyinin artırılması ve modern tesislerde üretim yapmasına imkan sağlayan Tarım ve...

Üretici ve çiftçilerin refah düzeyinin artırılması ve modern tesislerde üretim yapmasına imkan sağlayan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) verdiği yüzde 60 hibe desteği Yozgat’ta arıcılığa olan ilgi artırdı.

Akdağmadeni İlçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan arıcık kursunun ilk etabı tamamlanmasına rağmen yoğun ilgi nedeniyle ikinci etap kursta da kayıtlar kısa sürede doldu. Halk Eğitim Merkezi Müdürü H.Mustafa Erciyes, yaptığı açıklamada birinci etap arıcılık kursunu tamamladıklarını başarılı olanlara sertifikalarını verdiklerini söyledi. Arıcılık kursuna yoğun talep üzerine açılan ikinci etap kayıtların da tamamlandığını ifade eden Erciyes, "İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürüğü ve Kız Meslek Lisesi’nde 50 şer kişilik olmak üzere toplam 100 kişiye, 80 saatlik arıcılık kursunu başlatmış bulunuyoruz. Arıcılığa TKDK nın hibe desteği programına almasından sonra çok ciddi talep oldu. Ayrıca ilçemiz konumu itibariyle arıcılığa çok uygun olması vatandaşlarımızı arcılığa yönlendiriyor. Bizde gelen talepleri geri çevirmemek için etap etap kurslarımıza devam ediyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Arıcılık işi ile uğraşan vatandaşların TKDK desteklerinden yararlanmaları için arıcılık sertifikasının olması gerektiğini ifade eden Erciyes, "Üreticiler bu desteklerden yararlanması için ellerinde arıcılık sertifikası olması gerekmektedir. Bu yüzden vatandaşlarımızı sertifika almak ve desteklerden yararlanmak için kursumuza katılıyor. Şu an için yaklaşık 50 kişilik daha müracaat var ve bir sonraki kurs için kayıtlarımız devam ediyor. Ayrıca ilçe merkezine uzak olan bazı köylerimizde de 20- 30 kişilik grup oluşturup gelip gitme sıkıntı olacağından kursun köyde açılması için bizden eğitmen talep eden köylerimiz de var. Bunlarda dahil bizden talepte bulunan vatandaşlarımız için büyük bir azimle çalışıyoruz. Yeter ki bizden talepte bulunulsun." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: