Kırsal kalkınma için hazırlanan 6 proje 4 milyon lira hibe kredi kazandı

Avrupa Birliği kaynaklarından IPARD programı kapsamında Yozgat’ta hazırlanan 6 proje, 4 milyon 95 bin lira...

Avrupa Birliği kaynaklarından IPARD programı kapsamında Yozgat’ta hazırlanan 6 proje, 4 milyon 95 bin lira hibe kredi almaya hak kazandı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Yozgat İl İl Koordinatörü Veli Büke hibe almaya hak kazanan 6 proje sahibi ile sözleşme imzaladı. TKDK Yozgat İl Koordinatörlüğü'nde düzenlenen imza törenine TKDK İl Koordinatörü Veli Büke, proje sahipleri ve kurum uzmanları katıldı.

İl Koordinatörü Veli Büke imza töreninde yaptığı açıklamada TKDK’nin yeni bir kurum olmasına karşılık, kısa süre içerisinde yer, personel, personel eğitimi, AB denetimi, yetki devri alımı ve proje hazırlama süreçleri hazırlama gibi prosedürleri tamamladığını söyledi. Büke, "Bugün güzel ve kıvanç duyduğumuz, memleketimize kalıcı hizmetlerin yapılacağı sözleşme aşamasına geldik. AB’ye giriş süreci gibi bu da kolay bir süreç değil. Vatandaşımız projelerini verdi ve sadece sözleşmeye gelme zamanı 6 ay gibi bir süreyi aldı." dedi.

Reklam
Reklam
  1. Çağrı döneminde 5-20 Eylül 2011 tarihinde alınan projeler ile ilgili olarak inceleme ve değerlendirme işlemlerinin tamamlandığını belirten Büke, şu bilgileri verdi: "Türkiye’de IPARD programının uygulandığı toplam 20 ilde 61 proje ile sözleşme aşamasına gelinmiştir. İlimizde ise 6 proje ile sözleşme imzalanacaktır. İmzalanacak 6 adet projenin toplam yatırım tutarı 6 milyon 488 bin 505 TL olup kurumumuzca verilecek hibe tutarı 4 milyon 95 bin 485 TL olacaktır. Hibe tutarı yaklaşık yüzde 63 civarındadır. Biz hibe mantığını tam anlayamadık. Hibe şu demek; vatandaşımız önce yatırımı yapacak, yatırımı biz göreceğiz, gördükten sonra yapılan yatırıma yüzde 60 ile 65 arasında geri ödemesini yapacağız. Parayı ödedikten sonra 5 yıl daha işletmeyi takip edeceğiz. Bu işletme takibinden sonra işletme faaliyetine devam ediyorsa o zaman para asıl hibe pozisyonuna geçecek.”

    Akdağmadeni ilçesinden 2, Çekerek 2, Sorgun bir ve Yerköy ilçesi bir olmak üzere toplam 6 proje sahibi ile sözleşme imzalanacağını ifade eden Büke, şöyle devam etti: "Sözleşme hazırlayan vatandaşlarımızdan biri rahatsız olduğu için buraya gelemedi. Bu sebeple biz projemizin aksamaması için, bu vatandaşımızın ayağına giderek Çekerek’te sözleşmemizi imzalattık. Tüm projelerimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

Reklam
Reklam

Büke, vatandaşlardan proje hazırlamalarını isteyerek 5. proje çağrısına çıktıklarını, 15 Mart’ta başlayan proje çağrısının 13 Nisan 2012 tarihinde sona ereceğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: