Kırsal Kalkınma Tebliği Resmi Gazetede

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP)...

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi tebliğininin Resmi gazetede yayımlandığını söyledi.

Kırsal kalkınma yatırımlarıyla çiftçinin gelir seviyesini artırıp tarıma dayalı sanayiin desteklenmesini hedeflediklerini ifade eden Çelik, 2006-2011 yılları arasında KKYDP kapsamında Bursa’da 339 adet ekonomik yatırım projesi için başvuru yapıldığını ve bunlardan 86 tanesinin bakanlık tarafından onaylanarak uygulamaya konulduğunu ifade etti. Genel kapsamda da 6 etap dahilinde 73 projenin tamamlandığını söyleyen Çelik, 13,8 milyon TL hibe ödemesi yapıldığını vurguladı. Çelik, "Zirai ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni yatırım tesislerinin yapımı, ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesine yönelik yatırımlar, kısmen yapılmış yatırımların tamamlanmasına yönelik yatırımlar, alternatif enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımına yönelik yatırımlar, alternatif enerji kaynaklarından jeotermal, biyogaz, güneş ve rüzgâr enerjisi üretim tesisleri, koyun, keçi ve manda konularında sabit yatırım projeleri konularına yönelik yatırımlara hibe desteği sağlanacak” dedi.

Reklam
Reklam

Programla desteklenecek ekonomik yatırımlar için hibe miktarının üst limitinin ferdi başvurularda 75 bin TL, tüzel kişi başvurularında ise 300 bin TL olduğunu söyleyen Çelik, proje hazırlayarak yatırım teklifi vermek isteyen yatırımcıların, 3 Kasım 2012 tarihi mesai bitimine kadar projelerini İl müdürlüklerine sunması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: