Kırsal Kalkınma Yatırımlarına Destek

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Ekonomik Yatırımlar kapsamında 7. etap başvuru sonuçları açıklandı.

Yazılı bir basın açıklaması yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Kaygusuz, “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yürütülecek olan “Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Programı” 7. Etap kapsamında; “Tarımsal Ürünlerin İşlenmesi, Depolanması, Paketlenmesine” yönelik yatırımlar, “Alternatif Enerji Kullanan Sera ve Tarımsal Üretim Tesisleri” ile “Koyun, Keçi ve Manda Konularında Sabit Yatırım” proje başvuruları 02.11.2012 tarihine kadar İl Proje Yürütme Birimine yapılmıştı.

Reklam
Reklam

İl Proje Değerlendirme Komisyonunca yapılan incelemeler neticesi 6 adet proje başvurusu uygun bulunarak, nihai değerlendirme yapılmak üzere Merkez Proje Değerlendirme Komisyonuna gönderilmişti.

7. Etap kapsamında ekonomik faaliyetlere yönelik ilimize ait başvurular Tarım Reformu Genel Müdürlüğünce onaylanmıştır. İlimizde faaliyet gösteren 6 adet yatırımcının müracaatı kabul edilmiştir. 4 adet Bitkisel Ürünlerin İlenmesi ve Paketlenmesi, 1 adet Hayvansal Ürünlerin İşlenmesi ve Paketlenmesi konularındaki projelerin gerçekleşmesini müteakip yatırımcılara 1.765.177.00 TL hibe ödemesi yapılacaktır”dedi.

Ajans23/Arzu Akın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz