Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı

ÇANKIRI (AA) - Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programı çerçevesinde, hibe desteklemesi verilen makine ve ekipmanları düzenlenen törenle dağıtıldı.

ÇANKIRI - Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programı çerçevesinde, hibe desteklemesi verilen makine ve ekipmanları düzenlenen törenle dağıtıldı. Vali Vahdettin Özcan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü atölyesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Dünya'nın 7. büyük tarım ekonomisine sahip olduğunu ifade ederek, katma değer olarak tarımdaki gıda işletmelerinin Türkiye ekonomisine yaklaşık 60-70 milyar dolarlık bir katkı sağladığını söyledi. Tarım sektöründe yaklaşık 6 milyon insanın çalıştığını aktaran Özcan, "Bu itibarla tarım sektörü önemsenmesi gereken, ihmal edilmemesi gereken bir sektör" dedi. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Çakır ise, günümüz dünyasında tarımın ekonomik bir faaliyet olmanın yanında stratejik bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Çakır, bu nedenle tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de tarım sektörünün desteklendiğini vurgulayarak, "Bu kapsamda bakanlığımızca çiftçilerimize yönelik üretimi teşvik, girdi maliyetlerini düşürücü, üretimde kalite ve verimliliği esas alan birçok farklı kalemde destekleme ödemesi yapılmaktadır" dedi. Konuşmaların ardından hibe desteklenmesi verilen makine ve ekipmanlar sahiplerine teslim edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: