"Kırsal Turizmin Sürdürülebilir Yönetiminin Önemi" Konferansı

ÇANKIRI (A.A) - Çankırı'da "Kırsal Turizmin Sürdürülebilir Yönetiminin Önemi" konferansı düzenlendi.

ÇANKIRI (A.A) - Çankırı'da "Kırsal Turizmin Sürdürülebilir Yönetiminin Önemi" konferansı düzenlendi.

Atılım Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Gül Güneş, 100.Yıl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye'ye gelen turistlerin genel olarak deniz, kum ve güneş gibi değerler için geldiğini belirtti.

Turistlerin çoğu zaman kaldıkları otellerden çıkmadıkları için kültürümüzü ve yerel halkı tanımadan gittiklerini ifade eden Güneş, "Onun için turizmimizi çeşitlendirmemiz ve daha eğitimli, kültürel değerlere önem veren bir turist kitlesine hitap etmemiz lazım" dedi.

Reklam
Reklam

Kırsal turizme olan ilginin de yavaş yavaş arttığını vurgulayan Güneş, inanç ve kültür turizminin bu ilginin artmasında etkili olduğunu kaydetti.

Güneş, Türkiye'de biyolojik çeşitliliğin çok fazla olduğunun altını çizerek, "Avrupa kıtasının 4'te 3'ünden fazla bitki varlığımız var. Bu biyolojik çeşitliliğimize sahip çıkmalıyız ve gelecek kuşaklara bunun önemini aktarmalıyız" diye konuştu.

Muhabir: Özgür Alantor

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: