Kırşehir 5. Bölgede Yer Almalıydı

Kaman Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Yaşar Giziroğlu, Türkiye genelinde uygulanacak yeni teşvik paketinde...

Kaman Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Yaşar Giziroğlu, Türkiye genelinde uygulanacak yeni teşvik paketinde Kırşehir'in 4. bölge'de yer almasının hayal kırıklığına yol açtığını söyledi.

Teşviki artırmaya planlayan hükümetin açıkladığı Yeni Teşvik Paketi'nden hayal kırıklığına uğradığını belirten Girizoğlu, yaptığı açıklamada, "Yeni teşvik paketiyle Kırşehir'in 4. bölge'de yer alması, bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır. Kırşehir, Aksaray, Niğde, Çankırı, Yozgat arasından, sanki kalkınmış bir ilmiş gibi cımbızla ortadan çekilerek Kırıkkale, Çorum, Amasya, Sivas, Kastamonu illeriyle aynı kategoriye konulması Kırşehir ve ilçelere gelecek yatırımcıları olumsuz olarak etkileyecektir. Bu adaletsizliğin giderilmesi için Kırşehir ve ilçelerinden oluşacak bir heyetin acil olarak Ankara temaslarına başlaması lazımdır." dedi.

Reklam
Reklam

Girizoğlu "Sahipsizliğini yaşadığımız Kaman OSB'nin eksiklikleri bir an önce giderilerek tanıtım çalışmalarına başlanmalı ve yatırımcılara davetiye göndererek hatta ayaklarına gidilerek ciddi anlamda yatırımcı çekmeliyiz." şeklinde konuştu.

Kaman OSB'nin yatırımcı beklediğini kaydeden Giziroğlu, yatırımcılara seslenerek, "Buradan tüm yatırımcılara duyurmak istiyorum. OSB Uygulama yönetmeliğinin 108. Maddesi kapsamındaki süre ve yatırım şartları ile en az 10 kişilik istihdam sayısını sağlayacak üretime geçecek olan yatırımcılara Kaman OSB'de yüzde 90 indirimli ve bedelsiz arsa tahsisi yapılacaktır. Ayrıca, 12 sektörde yapılacak büyük yatırımlar için bedelsiz arsa tahsisi de yapılmaktadır." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz