Kırşehir Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Kenan Şahin Kurbanlık Alacak Vatandaşları Uyardı

Kurban bayramının yaklaştığı şu günlerde Kırşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü açıklama yaparak, kurbanlık...

Kurban bayramının yaklaştığı şu günlerde Kırşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü açıklama yaparak, kurbanlık alacak vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Kırşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin, kurbanlık hayvanların hastalıklı veya gebe olmamasına dikkat edilmesini istedi ve bu konuda hayvan pazarlarında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bağlı veteriner hekimlerin görev alacağını ve vatandaşlara yardımcı olacaklarını belirtti.

Şahin, “öncelikle yaklaşan kurban bayramının ülkemize, milletimize ve dünyaya huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum. Kurban bayramı bilindiği üzere hem dini bir görevin yerine getirilmesi, hem de insanların et ihtiyacının karşılanması açısından önemli bir bayram. Bu yıl ülkemizde ve Kırşehir’de kurbanlık hayvanların yeterliliği konusunda hiçbir sıkıntı yaşanmayacak. Yapmış olduğumuz denetimler sonucu vatandaşların istediği hayvanı geçen seneki fiyatlarla alabileceğini ifade edebiliriz. Yani canlı ağırlık olarak ortalama 9 ile 11 TL arasında kurban satışları yapılmakta” dedi.

Reklam
Reklam

Kurban bayramı ile ilgili olarak vatandaşların dikkatini çekmek istediklerini kaydeden Şahin, “İnsanlarımız genellikle yılda bir kere canlı hayvan alıyorlar. Bu nedenle vatandaşların dikkat etmesi gereken öncelikli noktalar şunlardır; kesinlikle kulak küpesi olmayan hayvanları almaması lazım. Kulak küpesi takılan hayvanlar bütün aşıları takip edilen, pasaportlu, belgeli hayvanlardır. Ayrıca vatandaşlar hayvanların veteriner raporlarının olup olmadığını kontrol etsinler. Birde kurbanlık hayvanların gebe olmamasına dikkat edilmelidir. Hayvan pazarlarının bulunduğu bölgelerde veteriner hekimlerimiz olacak, vatandaşlar hayvanların gebe olup olmadığını veterinerlere kontrol ve muayene ettirerek öğrenebilecekler” şeklinde konuştu.

Alınacak kurbanlıkların canlı, diri ve iri olmasına dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatan Şahin, “Hayvanların tüylerinde kırışıklık, karışıklık, burunda akıntı olmamasına dikkat edilmeli, ayrıca hayvanların idrarlarında pis bir koku hissedildiğinde o hayvanda bir sağlık sorunu olduğu anlaşılmalıdır. Hayvana dokunulduğunda ise yüksek bir ateş hissedilmemelidir, bu tür hayvanlarda sağlık açısından sakıncalar taşıyabilir” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: