Kırşehir Sağlık Turizminde Büyüyecek

Jeotermal kaynaklar bakımından oldukça zengin bir kent olan Kırşehir, mevcut kaplıca ve tesislerin yanında açılışı sonbaharda yapılacak 400 yataklı, 5

Jeotermal kaynaklar bakımından oldukça zengin bir kent olan Kırşehir, mevcut kaplıca ve tesislerin yanında açılışı sonbaharda yapılacak 400 yataklı, 5 yıldızlı kaplıca otel sayesinde sağlık turizminde öncü kentler arasına girecek.

Kırşehir merkez ve Karakurt beldesinde hizmet veren kaplıcalar ile Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nden yararlanmak isteyen turistlere, kapasitenin yeterli olmaması nedeniyle 2-3 ay sonrası için rezervasyon yapılabiliyor.

Reklam
Reklam

Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte yaklaşık 400 yatak kapasiteli kaplıcaların, ihtiyaca cevap vermediğini söyledi.

Jeotermal kaynakların sağlığa çok faydalı olduğunu, bu nedenle yerli ve yabancı turistlerin bundan istifade etmek istediğini belirten Bahçeci, kaplıcalar ve fizik tedavi merkezlerinin bir kaç ay sonrası için rezervasyon yaptıklarını bildirdi.

Bahçeci, "Kırşehir'in 500 yatak kapasitesi var. 5 yıldızlı otelimiz tamamlandığında 400 ilave yatak daha olacak. Özel teşebbüs tarafından yapılan otelin, sonbaharda tamamlanmasını bekliyoruz. Bu da yeterli değil. Yeni yatırımlar için görüşmelerimiz devam ediyor. Yeni arsalar çıkartıyoruz. Daha işin başındayız. Kırşehir'in jeotermal konusunda çok iyi bir çıkış yakalayacağına inanıyorum, kentimiz jeotermal enerjide söz sahibi kentler arasına girecek" dedi.

Türkiye'nin, jeotermal kaynaklar yönünden Avrupa'da birinci, dünyada da yedinci sırada olduğunu vurgulayan Bahçeci, kullanım bakımından aynı sıralamalarda yer alamadığını vurguladı.

Reklam
Reklam

-Kanun değişikliği talebi-

Bahçeci, jeotermal kaynakların daha iyi ve ekonomik şekilde kullanılması için 5868 sayılı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunu'nda değişiklik yapılması için birlik olarak teklif hazırladıklarını, tasarıyı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na ilettiklerini belirtti.

Tasarının kabul edilmesi halinde bir çok değişikliğin olacağını vurgulayan Bahçeci, şunları kaydetti:

"Yalova'da yapılan kanun çalıştayında gündeme gelen bazı maddelerde değişiklik talepleri var. Bunların hazırlıkları tamamlandı. Meclis açıldığı zaman gündeme gelecek. Arama ruhsatları ile ilgili belirsizliklerin giderilmesi, kaynağın belediyeler tarafından kullanımı ile ilgili düzenlemeler var. Daha önce belediyeler işin dışında tutulmuş. Değişiklikle beraber biz biraz daha işin içine gireceğiz. Entegre kullanımla ilgili değişimler olacak. Turizm yatırımcılarının cirolarından verdiği katkı payları ile ilgili rakamsal düzenleme olacak. Yüzde 1 katkı payları ağır bir yük getiriyor. Kaynağın kullanımı ile ilgili değişiklik talepleri var."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz