Kırşehir ve Aksaray valileri yarım saat çile çekti

Aksaray ve Kırşehir valiliklerince ortaklaşa düzenlenen geleneksel Yunus Emre'yi anma etkinlikleri yapıldı. Kutlamalara katılan Kırşehir...

Aksaray ve Kırşehir valiliklerince ortaklaşa düzenlenen geleneksel Yunus Emre'yi anma etkinlikleri yapıldı. Kutlamalara katılan Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden ve Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu, Yunus Emre’nin çilehanesine girip yarım saat çile çekti. Temsili Yunus, Ziyarettepe’de yapılan etkinliklerde beyitler okuyup katılımcılara alıç verdi.
Aksaray-Kırşehir il sınırında bulunan Ulupınar Beldesi Ziyarettepe mevkiinde düzenlenen anma programına Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu, Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, Kırşehir Belediye Başkan Vekili Veli Şahin, Kırşehir Emniyet Müdürü Metin Aşık, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törene katılan Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden ve Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu, Yunus Emre’nin çilehanesine indi. İki vali ve protokol üyeleri girdikleri çilehanede yaklaşık yarım saat kaldı.
Çilehane çıkışında gazetecilere açıklama yapan Kırşehir Valisi Erden, “Aksaray Valisiyle beraber programın bir parçası olan çilehaneyi ziyaret ettik. Bu coğrafya büyük insanların, erenlerin, bilgelerin yaşadığı bir coğrafya olmuştur. Onların mirası hepimize kalan önemli bir hazinedir. Dileğimiz gönüllerde kabul görmesi ve bu insanların öğütlerini hayatta prensip olarak kullanılmasıdır. Ben Yunus Emre’yi rahmetle ve minnetle anıyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

YUNUS ALIÇ DAĞITTI
Gazetecilerin ‘çile çekmek nasıl bir duygu?’ sorusuna yanıt veren Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu ise çile çekme sırasının bu yıl Kırşehir’de olacağını söyledi. Konuşmaların ardından temsili Yunus Emre rolündeki tiyatro sanatçısı, katılanlara alıç ve şeker verdi. Ziyarettepe'deki anma töreninin ardından katılımcılar tasavvuf müziği ve sema gösterilerini izledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz