Kırşehir'de 4 Bin Dönüm Ceviz Bahçesi Kurulacak

AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, Kırşehir Heyeti olarak ziyaret ettikleri Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun, Kırşehir'de en

AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, Kırşehir Heyeti olarak ziyaret ettikleri Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun, Kırşehir'de en az 4 bin dönüm ceviz bahçesi oluşturulması için talimat verdiğini belirtti.

Çalışkan, yaptığı yazılı açıklamada, kendisiyle birlikte Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve AK Parti Kırşehir Milletvekili Muzaffer Aslan'dan oluşan heyetin Bakan Eroğlu'nu makamında ziyaret ettiğini anımsattı.

Ziyarette, Bakan Eroğlu'nun Kırşehir'in Kaman İlçesi'nde açıkladığı Ceviz Eylem Planı ve bu çerçevede yapılan çalışmaların da gündeme geldiğini belirten Çalışkan, pilot illerden bir tanesi olan Kırşehir'de yapılacak çalışmaların ele alındığını vurguladı.

Reklam
Reklam

Ceviz üretiminin Kırşehir için çok önemli olduğunu belirten Çalışkan, şunları kaydetti:

"Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'nu ziyaretimizde, Kırşehir'de en az 4 bin dönüm ceviz bahçesi kurulması yönünde talimat verdi. Bakanımız, bürokratlara verdiği talimatla bozuk orman alanlarının kullanılmayan meraların ve uygun hazine arazilerinin bakanlık tarafından ceviz ve badem bahçesi haline getirilmesi ve vatandaşlara gelir getirmesi için dağıtılması kararlaştırıldı."

Çalışkan, Bakan Eroğlu'nun projesi tamamlanan Aşık Paşa Tabiat Parkı için gerekli ödeneğin verilmesi, biran önce yapımına başlanması ve Kırşehir'in diğer sorunlarının da gündeme geldiğini ifade etti.

Muhabir: Abdullah Yıldız / İsmail İçer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz