Kırşehir’de 6 Bin Dekar Alan Doludan Zarar Gördü

Kırşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin, Kırşehir geneline yaklaşık 6 bin...

Kırşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin, Kırşehir geneline yaklaşık 6 bin dekar alanın dolu ve don hadisesi sebebiyle zarar gördüğünü bildirdi.

Soğuk geçen kış aylarının tarım alanlarını etkilediğini söyleyen Kırşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin, bazı kesimlerde etkili olan dolu ekili alanlara büyük zarar verdiğini bildirdi.

Şahin “2012 yılı hububat döneminde rekoltenin biraz düşük olacağını tahmin ediyoruz. Bunun iki nedeni var. Birincisi, kış aylarının çok soğuk geçmesinden dolayı özellikle arpalarda don zararına rastladık. Bu durumla ilgili 2090 sayılı yasanın gereğini yerine getiriyoruz. Ulupınar Kasabası ve Seyrek köyünde don olaylarından dolayı meydana gelen zararlar görüldü. Ancak bu olayın tek iyi tarafı Bu bölgedeki çiftçiler TARSİM kapsamında ürünlerini sigortalattırmışlardır. Bu sigorta kapsamında eksperler zararın tespiti için çalışıyorlar. Belirttiğimiz bölgelerde 5-6 bin dekar ekili arazide don ve doluya bağlı zararlar var. Bu arada Bakanlığın desteklediği TARSİM sigortası kapsamında dolu zararlarının tespitini il Müdürlüğü yapıyor. Ben çiftçilere bu sigorta olanaklarından faydalanmalarını ve ürünlerini sigortalatmalarını tavsiye ediyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: