Kırşehir'de açılacak yeniş işletmelerin isimleri Türkçe olacak

Kırşehir Belediye Meclisi'nin aldığı karar ile bundan böyle il merkezinde açılan yeni işletmelerin isimleri Türkçe...

Kırşehir Belediye Meclisi'nin aldığı karar ile bundan böyle il merkezinde açılan yeni işletmelerin isimleri Türkçe olacak. Bu kurala uymayanlar hakkında Zabıta Müdürlüğü cezai işlem uygulayacak.
Kırşehir Belediye Meclisi, gündemdeki konuları görüşüp karara bağlamak üzere Başkan Vekili Veli Şahin başkanlığında bir araya geldi. Meclis'te en fazla ilgi çeken konu, işletmelere Türkçe isim konulması oldu. Meclis Başkanı Şahin tarafından teklif edilen gündemin 8. maddesinde yer alan, Zabıta Müdürlüğü’nün 'iş yerlerinde Türkçe isim kullanılması' teklifi de görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin son maddesinin görüşülmesinin ardından, Belediye Meclisi Başkan Vekili Veli Şahin, 3 Kasım 2011 Perşembe saat 14.00’de toplanmak üzere Meclis oturumunu kapattı.
Bilindiği gibi; Kırşehirli olduğu bilinen Aşık Paşa da Arapça, Farsça, İbranice ve Ermenice dillerini iyi bilmesine rağmen eserlerini katıksız öz Türkçe ile yazmış.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz