Kırşehir'de Kentsel Dönüşüm Çalışmaları

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Bağbaşı mahallesindeki Kentsel Dönüşüm Projesi 2. Etap çalışmalarına başlandığını bildirdi.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Bağbaşı mahallesindeki Kentsel Dönüşüm Projesi 2. Etap çalışmalarına başlandığını bildirdi.

Bahçeci, yaptığı yazılı açıklamada, proje uygulanırken Bağbaşı mahallesinde yaşayanların çıkarlarının gözetildiğini ifade etti.

2010 yılında başlatılan projenin ilk etabının, Bağbaşı Stadyumu'nun üst kısımlarını kapsadığını belirten Bahçeci, " İlk etaba 768 adet olarak başlanmıştı. Tamamlanmak üzere olan 5 ayrı konut tipinde 360 adet konutun kura çekiminide Kasım ayı içerisinde yapmıştık. Şimdi ise, yüklenici firma temmuz ayı içerisinde ihalesi yapılan 760 konutluk 2. etabın temel kazı çalışmalarına başladı" dedi.

Reklam
Reklam

Projenin ikinci etabında 760 konut, 750 kişilik cami ve 24 derslikli ilköğretim okulu bulunduğunu kaydeden Başkan Bahçeci, şu bilgileri verdi:

"Bu etap da, 1. etapta olduğu gibi en kısa sürede biter ve hak sahipleri evlerine kavuşur. Kentsel Dönüşüm Projesi ile Bağbaşı mahallesi çok yeni ve modern bir görünüme kavuşacak. Ayrıca, kentsel dönüşüm, faaliyet alanı ve doğası gereği, mevcut şehrin yapısına ve burada yaşayan insanların fiziksel, sosyal ve ekonomik geleceği üzerine ve buna bağlı olarak da kentin bütün geleneklerine etki edecektir. Yakın zaman içinde TOKİ ile başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin meyvelerini alacağız. Herkese hayırlı olsun."

Muhabir: Aykut Aktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: