Kırşehir'de Mültecilere Türkçe Kursu Veriliyor

Halk eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Osman Dulkadir, Kırşehir’deki mültecilerin Türkçe konuşmasını, Türkçe...

Halk eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Osman Dulkadir, Kırşehir’deki mültecilerin Türkçe konuşmasını, Türkçe okuma ve yazmasını sağlamak amacı ile Türkçe Kurs verdiklerini söyledi.

Kırşehir Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü Türkçe okuma yazma Kursu açtı. Halk Eğitim merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü Kırşehir'de bulunan yabancı uyruklular ve mülteciler için Türkçeyi öğretmek, Türkçe okuma ve yazabilmelerini sağlamak amacıya kurs açtı.

Kurs ile ilgili bilgiler veren Kırşehir Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Osman Dulkadir; “Kırşehir’deki mültecilerin talebi doğrultusunda Türkçe okuma yazma kursu açtık. Mülteciler Kırşehir’de ve ülkemizde yaşadıkları süre içerisinde çevreleriyle iletişim halinde olabilmek amacıyla Türkçe öğrenmeye büyük gayret ve özveri gösteriyorlar” dedi.

Reklam
Reklam

Mültecilerin istekli tavrının kendilerini harekete geçirdiğini kaydeden Dulkadir, “Merkez binasında Türkçe okuma yazma kursu açarak mültecilerin taleplerine de cevap vermiş olduk. Şu anda yaklaşık 20 tane mülteci bu kursa katılıyor. Katılan mültecilerin büyük çoğunluğunu Irak ve İran uyruklular oluşturuyor” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: