Kırşehir’de Organ Bağışına Destek

Mucur Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, Kırşehir’de organlarını bağışlayarak kampanyaya destek verdi.Sağlık Bakanlığı tarafından verilen talimat...

Mucur Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, Kırşehir’de organlarını bağışlayarak kampanyaya destek verdi.

Sağlık Bakanlığı tarafından verilen talimat sonrasında her ayın ilk cuma günü gerçekleştirilen 'Organ Bağışı Kampanyası' Kırşehir’de başladı.

Başhekim Uzm. Dr. Mehmet Yetkiner, “Ben de organlarımı bağışlayarak kampanyaya destek veriyorum. İnsanımızın da bilinçlenmesini önemsiyorum” dedi.

Başhekim Yetkiner, kampanya hakkında herkesin yetkili makamlara giderek bilinçlendirileceğini belirterek kampanyaya destek veren vatandaşlara teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doku ve Organ Nakli Koordinatörü hemşire Nesrin Fidan organ bağışı hakkında bilgiler verdi. Organ nakli ve bağışının çok önemli olduğunu kaydeden Nesrin Fidan, “İnsanımızın kafasında bulunan soru işaretlerini kaldırmak çok önemli. Bilinçli bir toplum olursak bağış ve nakil konusunda da daha hızlı hareket ederiz. Açtığımız stantlarla insanlara bağış yapmanın neden önemli olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Bilinmeli ki nakil olabilmesi için kişinin beyin ölümünün gerçekleşmesi ya da yoğun bakım ünitesinde olması ve yakınlarının onayı gerekmektedir. Herhangi bir hastalığın olması bağış yapabilmek için engel değildir. Dini açıdan hassasiyet gösteren vatandaşlarımız da rahat olsun. Yapılan vaazlarla sakıncasının olmadığı söylenmiştir” şeklinde konuştu.

Kırşehir’in Mucur ilçesinde okuyan Bilgisayar Programcılığı öğrencileri Nuri Akdoğan ve Çağlar Güleç, Mucur Devlet Hastanesi Başhekimi Halim Koçpınar ile birlikte Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelerek organ bağışında bulundu.

Reklam
Reklam

Öte yandan şehir merkezinde ve hastanenin polikliniğinde açılan stantlarda vatandaşlar organ nakli konusunda bilinçlendiriliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: