Kırşehir'de "Turizm Geliştirme Çalıştayı" Yapılacak

AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, Kırşehir'in, Kapadokya bölgesine gelen milyonlarca yerli ve yabancı turistin giriş kapısı olması gerektiğini belirtti.

AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, Kırşehir'in, Kapadokya bölgesine gelen milyonlarca yerli ve yabancı turistin giriş kapısı olması gerektiğini belirtti.

Çalışkan, yaptığı yazılı açıklamada, girişimleri sonucunda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın öncülüğünde cuma günü Grand Terme Otel'de "Turizm Geliştirme Çalıştayı" düzenleneceğini ifade etti.

Kırşehir'in 5 bin yıllık bir geçmişe sahip olduğunu vurgulayan Çalışkan, birçok tarihi, kültürel, coğrafi ve sanatsal değere sahip olduğunu, eşsiz jeotermal kaynaklarının bulunduğunu, ancak bunların yeterince tanıtılamadığını bildirdi.

Reklam
Reklam

Geçen haziran ayında Ankara'da yapılan "Kırşehir Tanıtım Günleri"nin kentin turizm kaynaklarının tanıtımına katkı sağladığını dile getiren Çalışkan, "Kırşehir Kapadokya bölgesine gelen milyonlarca yerli ve yabancı turistin giriş kapısı olmalı. Bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Özellikle Japon turistleri ilimize çekmek istiyoruz. Diğer yandan ilimize yeni otel yatırımlarının yapılması için de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Kırşehirli iş adamlarımızın bir araya gelerek memleketlerine bir 5 yıldızlı otel daha yapmalarını gönülden arzu ediyoruz." dedi.

AK Parti Kırşehir Milletvekili Muzaffer Aslan da, 3-7 eylül tarihleri arasında Kırşehir ili ve ilçelerinin alan incelemesi yapılarak taslak eylem planı hazırlandığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu çalıştay neticesinde ortaya konulacak olan eylem planının hayata geçirilmesi sürecini yakından takip edeceğiz ve Kırşehir'in tüm zenginlikleri ile turizmde de bir marka kent olmasını hep birlikte gerçekleştireceğiz."

Aslan, çalıştaya, Başbakanlık ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı bir çok kurum, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, Türkiye Otelciler Federasyonu, Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı, Antalya, İstanbul, İzmir Rehberler Odası, Kapadokya Otelciler ve İşletmeciler Derneği ve turizmle ilgili bir çok kuruluşu davet ettiklerini aktardı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz