Kırşehir'den Atatürk'e Vefa-Mustafa Kemal Atatürk'ün Kırşehir'e Geldiğinde Konuşma Yaptığı Meydan, Gazi Parkı Adı Iledüzenlenerek Açıldı

Kırşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk'ün Kırşehir'e geldiğinde konuşma yaptığı meydanı düzenleyerek, Gazi Parkı adıyla hizmete açtı.

Kırşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk'ün Kırşehir'e geldiğinde konuşma yaptığı meydanı düzenleyerek, Gazi Parkı adıyla hizmete açtı.

Belediyenin 820 bin liraya mal ettiği 6 bin 800 metrekarelik parka 10 çeşitten oluşan yaklaşık 3 bin adet gül dikildi.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Yenice Mahallesi'nde düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, söz verdikleri "14 Mahalleye 16 Park" projesi kapsamında Gazi Parkı'nın açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kente, sanki 400 bin nüfusu varmış gibi hizmetler vermeye çalıştıklarını belirten Bahçeci, şöyle dedi:

Reklam
Reklam

"Gazi Parkımızın toplam alanı 6 bin 800 metrekaredir ve parkımızın içerisinde; kafeterya, tuvaletler, kamelyalar, oyun parkı, yaklaşık 10 çeşitten oluşan 3 bin adet gül, 138 ağaç, mevsimlik çiçek, süs havuzları mevcuttur. Yenice Mahallemize yakışır bir park inşa etmeyi hedefledik ve gerçekleştirdik. Parkımızın maliyeti 820 bin lira civarında."

Parkımızın en büyük özelliğinin, Ulu Önder Atatürk'ün Kırşehir'e gelişinde ilk olarak bu alanda vatandaşlara hitap ettiğini dile getiren Bahçeci, "Bu nedenle de bu alan son derece önemlidir. Yaptığımız hizmetlerin vatandaşlarımıza ulaşmasında emeği geçen milletvekillerimize de hem Kırşehirliler adına hem de şahsım adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Açılış törenine, Vali Mehmet Ufuk Erden, AK Parti Kırşehir Milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, Emniyet Müdürü Metin Aşık, PMYO Müdürü Müslim Kılıçaslan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şahin, AK Parti İl Başkanı Salih Çetinkaya, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen ve çok sayıda kişi katıldı.

Reklam
Reklam

Muhabir: Abdullah Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: