Kırşehir'in "altın Köpeği"

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü'nde 2010 yılında göreve başlayan dedektör köpek "Gold", uyuşturucu satıcılarına göz açtırmıyor.

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü'nde 2010 yılında göreve başlayan dedektör köpek "Gold", uyuşturucu satıcılarına göz açtırmıyor.

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü kadrosunda görev yapan Gold, 2 yılda toplam 100 kilogram uyuşturucunun ele geçirilmesine yardımcı oldu.

İl Emniyet Müdürü Mustafa İncebay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2013 yılında 11 ayrı olayda dedektör köpeği Gold'u kullandıklarını söyledi.

Gold'un uyuşturucu ararken sanki bir oyun oynuyor gibi çalıştığını aktaran İncebay, "Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılan köpeğimiz Gold, 2010 yılında Kırşehir'de göreve başladı. Geçen yıl 40 kilogram eroin ile 7 kilogram esrarı kendi marifetiyle bulup çıkardı. 2010 yılından bugüne kadar toplam 100 kilogram uyuşturucu buldu. Köpeğimizi yol ve ev aramalarına özel eğiticisi ile beraber götürüyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Dedektör köpek Gold'un özelliklerinden de bahseden İncebay, şunları kaydetti:

"Gold, İngiliz Golden Retriever cinsi bir köpek. Bu köpek her şeyi yemez. Mamasını her yıl ihale ile alıyoruz. Yıllık 2 bin lira mama, 500 lira veteriner, 1000 lira da aşı ve ilaç gideri var. Normalde her şeyi yiyebilir, fakat bu sefer de yediği her yiyeceğin kokusuna tepki verebilir. O zaman da uyuşturucu aramaz, ekmek ve kemik arar."

İncebay, Gold'un günde 3 saat antrenman yaptığını ve formunu bu şekilde koruduğunu sözlerine ekledi.

Muhabir: Aykut Aktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: