Kırşehir’in Çılgın Projesi “kent Parkı” Başlıyor

Kırşehir’in Çılgın projesi “İkiz arası Kent Parkı” Kılıç özü mevkide bulunan toplam 117 bin metrekare...

Kırşehir’in Çılgın projesi “İkiz arası Kent Parkı” Kılıç özü mevkide bulunan toplam 117 bin metrekare alana yapımı başladı.

İkiz arası Kent Parkı’nın” çalışmalarının başladığı şu günlerde müteahhit firmaya yer teslimi yapılması ile birlikte şantiye kurulumu, temizlik, tesviye ve harita alımları devam ediyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Titiz bir araştırma ve uygun proje seçimi ile faaliyete geçecek olan İkiz arası Kent Parkı projesinin başladığını belirterek, “Biz hizmet için göreve başladığımız günden itibaren planladığımız projelerimizi hayata geçirerek özveri ile çalıştık. Kırşehir’i yaşayan ve her yönü ile modern bir şehir haline getirmek için projeler üretirken, vatandaşlara en iyi hizmeti vermeyi hedefledik. İlk günden bugüne kadar aynı düşünce ile ilerledik. Kırşehir’in çılgın projesi olarak başlamış olduğumuz “Kent Parkı” projemizi kısa sürede halkımızın hizmetine sunacağız” dedi. İkiz arası Kent Parkı’nda; açık konser alanı, açık meydanlar, seyir terasları, açık oturma ve dinlenme alanları, geniş yeşil alanlar, açık amfileri ve pergola oturma gruplarının olacağın kaydeden Bahçeci, “Projede, Kırşehirlilerin sosyalleşebilecekleri, dinlenebilecekleri mekanlar bulunacak. Ayrıca çocukların güvenli bir şekilde eğlenebilmesi amacıyla her yaştan çocuğun vakit geçirebileceği çocuk oyun alanları, kaykay pisti, bisiklet yolları ile çocukların su, toprak ve bitkiler arasında oynayabilecekleri “Çocuk Köyü” alanı tasarlandı. Proje kapsamında yer alan mimari yapılar, atölyeler, kurs odaları, çok amaçlı salon, kafeterya, dans salonu ve kütüphanesiyle her yaştan insanın eğitim ve gelişimine hitap eden 827 metrekare kapalı alanı bulunan Gençlik Merkezi yer alacak. Bay ve bayan grupların farklı mekanlarda çalışmasına imkan veren, insanların spor yapmalarını sağlayan alanlar, sauna, Türk Hamamı, solaryum ve cilt bakım odaları, masaj salonları, aerobik-fitness alanları ile çok amaçlı salonuyla toplam 800 metrekare kapalı spor salonu ve 2 adet açık tenis kortu ile 2 adet açık basketbol sahasının bir kompleks oluşturduğu spor merkezi, günlük aktivitesinin yanı sıra özel amaçlı toplantılarda da kullanılabilecek” şeklinde bilgi verdi.

Reklam
Reklam

150 kişiye hizmet verebilecek kapasitede bir Ada Restoran’ın da yapılacağını hatırlatan Bahçeci, “Çeşitli noktalarda yer alan kiosklar-büfeler, mescit, wc grupları ve satış birimleriyle tam bir sosyal yaşam alanı olan İkiz arası Kent Parkı, Kırşehir halkına ve ziyaretçilerine hizmet verecek. Ayrıca park içerisinde ki yapıların ve mekanların birbiriyle bütünlüğünü, devamlılığını sağlayan çelik köprüler yer almakta ve 12 metre uzunluğundaki seyir kulesi ile parkın bütünlüğü ziyaretçiler tarafından izlenebilecek” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: