Kırşehirli Hamınlar, Oktay Usta Hakemliğinde En Güzel Aşure Için Yarıştı

Aktif Yaşam Derneği, maharetli kadınları bir araya getirerek aşure yarışması yaptı. Samanyolu Televizyonu'nun ünlü sunucusu...

Aktif Yaşam Derneği, maharetli kadınları bir araya getirerek aşure yarışması yaptı. Samanyolu Televizyonu'nun ünlü sunucusu Oktay Usta’nın katılımıyla gerçekleşen yarışmaya ilgi büyük oldu.

Aktif Yaşam Derneği hem sosyal bir proje olarak hem de Muharrem ayı münasebetiyle organize ettiği aşure yarışması Kelebek Düğün Salonu'nda gerçekleşti. Maharetli ev hanımlarının hünerlerini sergilediği programın sunuculuğunu Samanyolu televizyonunun sevilen yüzü Oktay Usta gerçekleştirdi.

Kırşehir kelebek düğün salonunda düzenlenen yarışma çekişmeli geçti. Programın jüri üyeliklerini Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak’ın eşi Kevser Çakacak, Kırşehir Belediye Başkanı'nın eşi Zerrin Bahçeci, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Nejla Yenidünya, Avukat Pınar Ertem, Diş Hekimi Binnaz Aslan yaptı. Çekişmeli geçen yarışmaya 30 yarışmacı katıldı. Jürinin zorlandığı aşure lezzetleri arasında birinciliği Semra Sevilmiş olurken ikinciliği Havva Şengök kazandı. Ödül olarak ise Birinciye altın ikinciye mikser börekçi, tost makinası hediye edildi.

Reklam
Reklam

Dernek Başkanı Rukiye Baran, Aşure Günü'nün pek çok kesim tarafından önemli bir gün olarak kabul edildiğini belirterek, "Biz de bu günü Kırşehirli hanımlar ile beraber geçirelim, onlarla güzel bir etkinlikte bulunalım istedik. Aktif Yaşam Derneği olarak böyle bir gün tertipledik. Aşure bilindiği gibi pek çok malzemenin bir araya gelmesiyle yapılan herkesin sevdiği ve ortaya tek bir tadın çıktığı bir tatlı. Biz de bütün toplumun her kesimine ulaşarak böyle tek bir tat, tek bir duygu ortaya çıkaralım istedik ve böyle bir gün tertip ettik. Oktay Usta’yı da bu günümüze davet ettik. Oktay Usta’nın katılımıyla neşeli güzel bir yarışma oldu." dedi.

Jüri üyesi Kevser Çakacak, Aktif Yaşam Derneği'ne böyle bir programı hazırladığı için teşekkür ederken, eşsiz lezzetler arasında jürilik yapmakta çok zorlandığını, hepsinin birbirinden lezzetli olduğunu kaydetti. Zerrin Bahçeci ise güzel bir yarışma oldu ve hepsi ayrı ayrı birinciliği hak eden lezzetler idi diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: