Kırşehirli şehidin evinde yas hakim

Şırnak'ta askerleri taşıyan aracın devrilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Aziz Orman'ın, Kırşehir'in Kaman ilçesine bağlı Yelek beldesindeki baba ocağında yas var.

KIRŞEHİR (İHA)Şırnak'ın Uludere ilçesinde askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Aziz Orman'ın, Kırşehir'in Kaman ilçesine bağlı Yelek beldesindeki baba ocağında ateş düştü.

Şehidin haberini ailesine, Kırşehir İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Binbaşı Şahin Keskinkılıç ile Kaman İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen İzzet Şeref verdi. Şehidin babası Hacı ve annesi Dönüş Orman'ın bu sırada tarlada çalıştığı ve yakınları tarafından çağrıldığı öğrenildi.

Haberi duyulması üzerine şehit Aziz Orman'ın akrabaları ve yakınları evi Türk bayrakları ile donattı.

Reklam
Reklam

Hacı Bayram Orman, oğlunun, 'sıra bana geldi baba, sıramı bekliyorum' dediğini ifade etti. Baba Orman BDP'li milletvekillerine tepki göstererek, ”Meclisteki şerefsizler, bizim paramızla bizim çocuklarımızı vuruyorlar. Yetimlerin parası ile mecliste PKK besleniyor. O şerefsizlerin asılmasını istiyorum. O meclisten atılmadıkları sürece her gün bir ocağa ateş düşecek. Ben de canımı veririm. Vatana değecek şekilde buna 'dur desin' hükümet. PKK mecliste. Bunun başka alternatifi yok'' dedi.

Evli olan ve Çorum'da yaşayan şehidin eşi ve çocuğunun da, haberi aldıktan sonra Kırşehir'e gelmek üzere yola çıktığı öğrenildi.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu 9 asker ve 1 korucu şehit olmuştu.

Anahtar Kelimeler: