"Kış Geldi... Suriye Için Bir Ekmek, Bir Battaniye"

Burdur'daki camilerde "Suriye Cuması" kılındı ve "Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye" kampanyası kapsamında yardım toplandı.

Burdur'daki camilerde "Suriye Cuması" kılındı ve "Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye" kampanyası kapsamında yardım toplandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yürüttüğü çalışma kapsamında Türkiye genelinde olduğu gibi Burdur'daki camilerde okutulan hutbelerde de Suriye'de yaşanan drama ve çadır kentlerde yaşayan insanların çektiği sıkıntılara yer verildi.

Cuma namazının kılınmasının ardından, il genelindeki camilerde kampanya kapsamında yardım toplandı. Vatandaşların kampanyaya büyük destek verdiği görüldü.

Reklam
Reklam

Burdur Müftüsü Osman Artan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 150 bin kişinin iç savaştan kaçarak Suriye'den Türkiye'ye geldiğini söyledi.

Devletin bu kişilere gerekli desteği sağladığını, ancak kendilerinin ve vatandaşlarında Suriye'den gelenlere yardım etmek istediğini anlatan Artan, "Bugün tüm Burdur'daki camilerimizde Suriye için yardım toplandı. Bu yardımlar yavaş yavaş bize ulaşmaya başladı. Allah tüm vatandaşlarımızın yardımlarını kabul etsin" dedi.

Muhabir: Gökmen Yüce

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: