"Kış Geldi... Suriye Için Bir Ekmek, Bir Battaniye"

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Düzce Şube Başkanı Ali Kasım, yardım kampanyasında toplanan 6 tırlık unun bir

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Düzce Şube Başkanı Ali Kasım, yardım kampanyasında toplanan 6 tırlık unun bir bölümünü Suriye'deki mücahitlerle halka dağıttıklarını, bir kısmını ise ücretsiz ekmek yapan fırınlara bıraktıklarını söyledi.

Kasım, vakıfta düzenlediği basın toplantısında Düzce'de başlatılan "Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye" kampanyası kapsamında toplanan yardımların Suriye'ye ulaştığını anlattı.

İHH Düzce Şubesi ve Düzce Belediyesi'nce organize edilen, 3-13 Ocak tarihleri arasında toplanan yardımları Suriye'ye götüren ekipte bulunduğunu vurgulayan Kasım, 15 Ocak'ta Suriye'ye giriş yaptıklarını bildirdi.

Reklam
Reklam

Suriye'de yaşanan acılara tanıklık ettiğini dile getiren Kasım, şöyle konuştu:

"7 tırda 146,5 ton un, 2 bin 250 battaniye, bin 500 çift çorap ve 6 halı ile Suriye'ye yola çıktık. Battaniyeleri daha sonra Suriye'ye geçmek üzere Reyhanlı'da bıraktık. Suriye'ye geçen 6 tırdaki unların bir kısmını mücahitlerle dağıttık, bir kısmını ise halka ücretsiz ekmek yapan fırınlara bıraktık. Bir taraftan soğuk, bir taraftan kıtlık olmasına rağmen Suriyelilerin ve mücahitlerin morallerinin yüksek olduğunu gördük.

Hastaneleri ziyaret ettik. Hastanede bulunan insanların kötü durumlarına şahit olduk. Yapılan yardımların, kampanyaların devam etmesi gerekiyor. Kardeşlerimize yardım etmeye devam etmeliyiz."

Muhabir: Barış Zengin / Ömer Ürer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: