"Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye"

Kimse Yok Mu Derneği Bursa Şubesi, "Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye" kampanyası kapsamında Gaziantep'teki Suriyelilere ulaştırılmak üzere

Kimse Yok Mu Derneği Bursa Şubesi, "Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye" kampanyası kapsamında Gaziantep'teki Suriyelilere ulaştırılmak üzere yardım malzemeleriyle dolu 3 tırı yola çıkardı.

Toplanan yardımlar, dernek yetkilileri, gönüllüler ve vatandaşların katıldığı törenle Şehreküstü Meydanı'ndan Gaziantep'e gitmek üzere yola çıktı.

Derneğin Bursa Şube Müdürü Sadullah Hizan, Suriye'de yaşanan drama kayıtsız kalmamak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Bu kapsamda çalışmalara devam ettiklerini belirten Hizan, "Peygamber Efendimiz bir hadisinde, 'Müslüman'ın derdiyle dertlenmeyen bizden değildir' buyurmuştur. Biz de Suriyeli kardeşlerimizin sıkıntılarını gidermek, yaralarını hafifletmek adına içerisinde gıda malzemeleri, kışlık kıyafet, battaniye ve ilaçlardan oluşan, toplam 75 tonluk yardım malzemeleriyle dolu 3 tırı bugün onlara yolluyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye'deki Suriyeli mülteci sayısının 100 binleri geçtiğini belirten Hizan, şöyle devam etti:

"Ülkemize sığınan kardeşlerimiz, sınır köylerinde bulabildikleri yerlerde ikamet etmektedirler. Birçoğu yazlık kıyafetiyle kaçıp sığınmışlardı ama şu anda kışın çetin şartları içinde mücadele ediyorlar. Gaziantep'ten Şanlıurfa'ya kadar köyleri tek tek tarayarak, zor şartlar altında bulunan mültecileri tespit ettik. Toplanan yardımlar o zor durumdaki kardeşlerimize gönderilecektir. Yardımların devam etmesi gerekiyor. Suriye'deki savaş bitse bile ülke harap durumda. Dernek olarak ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanındayız. Başta Bursa'daki 2 bin 600 aile olmak üzere zor durumdaki ailelerin mağduriyetini gidermekteyiz. Gönüllülerimizin desteği ile yardımlarımız bundan sonra da artarak devam edecektir."

Törenin ardından yapılan dua ile yardım tırları Gaziantep'e uğurlandı.

Muhabir: Halil İbrahim Başer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: