"Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye"-Kampanya Kapsamında Sancaktepe Belediyesi'nce Gönderilen3 Tır Yardım Malzemesi, Gaziantep AFAD Müdürlüğü'ne Teslim Edildi

İstanbul Sancaktepe Belediyesi'nin, "Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye"' kampanyası kapsamında topladığı 3 tır yardım malzemesi, Gaziantep Afet

İstanbul Sancaktepe Belediyesi'nin, "Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye"' kampanyası kapsamında topladığı 3 tır yardım malzemesi, Gaziantep Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Belediyenin, "İstanbul'dan Suriye'ye dostluk eli" sloganıyla topladığı temel gıda maddeleri, soba, battaniye ve çocuk bezinden oluşan yardımlar, AFAD Müdürlüğü'ne ait depoya indirildi.

Yardımları teslim etmek üzere Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan'la kente gelen Belediye Başkanı İsmail Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, devletin Türkiye'ye sığınan Suriyeliler'e olağanüstü gayretle yardım elini uzattığını ve her türlü ihtiyacını karşıladığını söyledi.

Reklam
Reklam

Kendilerinin de Suriyelilere yardım amacıyla "İstanbul'dan Suriye'ye dostluk eli" sloganıyla kampanya başlattıklarını belirten Erdem, "Suriye'de 2 yıldır yaşanan olaylar nedeniyle ülkemize gelen kardeşlerimiz, dostlarımız için Sancaktepe halkından topladığımız yardımları Gaziantep AFAD Müdürlüğüne teslim ettik. Üç tırla getirdiğimiz yardım malzemeleri, temel gıda maddeleri, soba, battaniye ve çocuk bezinden oluşuyor" dedi.

Yapılan yardımları "kardeşlik duygularının bir göstergesi" olarak niteleyen Erdem, şöyle devam etti:

"İnsanlar insanlara her zaman muhtaç olabilir. Bizler geleneklerimizden, geçmişimizden kaynaklanan alışkanlıklarımızı Suriyeli kardeşlerimize göstermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Cenab-ı Hak daha büyük imkan verse daha fazla yardımcı olsak keşke. Amacımız yardımları sürdürmek. Öte yandan hükümetimiz olağanüstü bir gayretle Suriyeli kardeşlerimize barınmaları, eğitimleri, sağlıkları noktasında her türlü yardımı yapıyor ve her türlü altyapı oluşturuldu. Başbakanımız'a bu milletin bir neferi olarak şükranlarımı sunuyorum."

Reklam
Reklam

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Sinan Atakan da, Gaziantep'teki 4 kampta yaklaşık 36 bin civarında Suriyeli'nin barındığını söyledi.

Devletin kamplardaki sığınmacıların her türlü ihtiyacını karşıladığını belirten Atakan, "Gelen bu yardımları valiliğin talimatıyla kent merkezinde yaşayan Suriyeliler'e ulaştırmayı ve Türk Kızılayı aracılığı ile sınır ötesine göndermeyi planlıyoruz. Suriyelilerin bu tür yardımlara ihtiyacı var. Belediye Başkanı Erdem'e teşekkür ediyor ve bu yardımların devamlılık arz etmesini bekliyoruz. Bu konuda diğer belediye başkanları ve iş adamlarınını da duyarlı olmaya çağırıyoruz."

Muhabir: Veli Gürgah - Kaan Bozdoğan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz