"Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye" Kampanyası

Florya İşadamları Derneği (FİADER), "Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye" kampanyası kapsamında Yayladağı ilçesindeki evlerde kalan Suriyelilere 1

Florya İşadamları Derneği (FİADER), "Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye" kampanyası kapsamında Yayladağı ilçesindeki evlerde kalan Suriyelilere 1 tır yardım malzemesi dağıttı.

Yardımların İstanbul'da toplanarak Hatay'a geldiğini belirten derneğin yönetim kurulu üyesi Tolga Güven, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla Yayladağı ilçesine yaklaşık bin kişilik yardım malzemesi getirdiklerini söyledi.

Yayladağı'nda kendi imkanlarıyla evlerde kalan Suriyelileri ziyaret ettiklerini ve yardımları dağıttıklarını ifade eden Güven, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"İstanbul'dayken buraya bakışımızla, geldiğimizde gördüğümüz tablo çok farklı. Kuru gıda, battaniye, kıyafet ve çocuklara çikolata, oyuncak gibi şeyler getirdik. Ama buradaki insanların bir eve lazım olacak her şeye ihtiyacı var. Bir eve girdik, yemek yiyecek kaşıkları bile yok. Yatacakları yatak yok, battaniyelerin üzerinde yatıyorlar. Bir evde 40 kişinin kaldığı dahi söyleniyor. Milletimizden daha fazla fedakarlık bekliyoruz."

Muhabir: Erdal Türkoğlu / Kerem Kocalar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: