"Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye" Kampanyası

"Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye" kampanyası kapsamında merkezi Konya'da bulunan Ribat İnsanı Yardım Derneği'nce Suriye'ye 5

"Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye" kampanyası kapsamında merkezi Konya'da bulunan Ribat İnsanı Yardım Derneği'nce Suriye'ye 5 tır yardım malzemesi gönderildi.

Konya merkezli Ribat İnsanı Yardım Derneği Başkanı Seyit Duman, dernek binası önünde düzenlenen uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, Suriye'den gelen çığlıklara sessiz kalmanın mümkün olmadığını söyledi.

Bu çığlıklara karşı yardımlarla Suriyelilerin yanlarında olmak istediklerini ifade eden Duman, şunları kaydetti:

"Bugün gidecek tırlarla birlikte Dernek olarak Suriye'ye 18 tır yardım malzemesi göndermiş olacağız. Bu yardımlarla Suriye'de bir kişinin dahi hayata tutunabilmesi bizim için mutluluk vesilesi olacak. İnsanı yaşatmak, dünyayı yaşatmak gibidir anlayışını ifade eden dinimiz, bugün bize bu sorumluluğu yüklemektedir."

Reklam
Reklam

Duman, gönderilecek yardımların, makarna, battaniye, patates ve kışlık elbise gibi malzemeden oluştuğunu, yardım malzemelerinin Şam Alimler Birliği'nin denetiminde Suriye'nin iç bölgelerinde dağıtılacağını bildirdi.

Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday da Türkiye'deki Suriyeli sığınmacı sayısının 250 bine ulaştığını vurgulayarak, Türk milletinin her zaman mağdurun ve mazlumun yanında olduğunu belirtti.

Suriye'deki drama karşı Türk milletinin tek vücut olarak hareket ettiğinin altını çizen Özbuğday, Konya'nın, Suriye'ye yardım konusunda ilk sırada yer alan iller arasında olduğunu bildirdi.

Yardım malzemesi taşıyan 5 tır, yapılan duaların ardından Suriye'ye gitmek üzere yola çıktı.

Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat / Rıfat Yerlikaya

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: